Нова тв разкри: Търговци предлагат на възрастни хора тенджери на промоция срещу банков кредит

26.03.2020 / 10:00 1

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg

За атаки по телефона срещу възрастни хора разказва репортерът на Нова тв Георги Георгиев.

След любезна покана по телефона, възрастни хора попадат на презентация на тема здраве, като "получават" изненади и подаръци, разкри Нова тв след поредица от сигнали на потърпевши.

Поканените попадат на беседа, на която се рекламират домакински съдове.

"Даваха ни картички за томбола и печелехме отстъпка от цената.", разказва пред камерите потърпевша, която крие лицето си.

Които нямали парите накуп, можели да изтеглят кредит.

"Започнаха да говорят за изплащане за 900 лева при реална цена 4 500. Хората бяха възхитени. Започнаха едни лични карти да се разменят. Исках да си тръгна", обяснява друга жена, "поканена в залата".

Пенсионерка обаче се прибира и вижда, че вместо обещаните тенджери с отстъпка, е купила котлон за 600 лева, кухненски ножове за 400 лева,  камина за 2800 лева, съдове за 900 лв, общо- 3 600 лева, а с лихвите - 5000 лева при пенсия от 300-350 лева.

Веднага търси връзка с търговеца. Казват й, че трябва да плати около 1800 лева разходи за транспорт и застраховки и да подпише нов договор за по-малка сума. Пък нямало да получи нищо. Ако не подпишела, щяла да плаща двата договора. Повечето хора, присъствали на презентацията били възрастни. Предпочитат да останат анонимни, срамуват се. Телефоните на потенциалните клиенти в залата не отговаряли, обяснява репортерът на Нова.

"Бяхме 15-16 жени и двама мъже, проверяваха как сме попаднали там, затвориха вратите, никой не може да влезе или да излезе, казаха първо ниска цена, после се оказа петорна.", обяснява един от мъжете, отново с гръб към камерата.

Дружеството е на е полски граждани, регистрирано в Пловдив с капитал от 10 лева през 2017 година, от там отричат да са принуждавали някого да купува каквото и да е, констатира проверката на Нова тв.

Начинът е да се направи отказ без подписване на нов договор в 14 дневен срок, в противен случай потребителят остава и с кредите и със стоката, обясняват специалистите.

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финансова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
MrBean (преди 2 седмици)
Рейтинг: 27599 | Одобрение: 4444
Не се ли сещате от къде имат номерата именно на старците.Никой ли в тази държава не се сеща че колекторските фирми и ало измамниците са едно и също.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама