Нова тв се похвалиха, че са лидери през ноември с ръст от 3 процента, а БТВ пада с 10 процента

02.12.2019 / 15:59 3

NOVA се радва на все по-голям зрителски интерес през есенния телевизионен сезон, както по отношение на развлекателните формати, така и към новини и актуални предавания. Аудиторният дял на медията продължи да се покачва и през изминалия месец спрямо предходните два, пише Вести.От началото на сезона (6 - 30 септември) до  края на ноември аудиторният дял на NOVA сред зрителската аудитория в активна възраст (18-49 г.) е нараснал с над 12%. В същото време делът на втората по гледаемост телевизия през ноември спада с 5%, а предимството на NOVA е 20% средно за целия ден.

Данните на независимата международна пийпълметрична агенция Nielsen Admosphere Bulgaria регистрират и 3% ръст на NOVA спрямо ноември 2018, докато основният конкурент търпи загуба от 10% в аудиторния си дял сред активните зрители на възраст 18-49 години.

За категоричния успех на медията, която продължава да инвестира в качествено, ново и разнообразно програмно съдържание, свидетелстват резултатите на ключовите праймтайм продукции. Българските сериали в есенното портфолио на NOVA са потвърждение на дългосрочния ангажимент на медията да подкрепя родното филмопроизводство.

Осмият сезон на „Откраднат живот: Кръвни връзки“ оправдава зрителското доверие и през ноември постига близо 31% аудиторен дял сред зрителите в активна възраст и преднина от 20% спрямо турския сериал по bTV.

Над 27% от същата аудиторна група е предпочела „Пътят на честта“. Новата българска поредица в телевизионния ефир е с най-висок аудиторен дял по това време – с 36% повече спрямо дела на втората по гледаемост телевизия.

Неизменно присъствие в програмата на NOVA имат и развлекателните предавания. От понеделник до петък телевизията прави зрителите свидетели на риалити формата „Игри на волята“, който събира 27,3% от зрителите в активна възраст, гледащи телевизия, с преднина от 3% спрямо bTV по това време.

NOVA се грижи за доброто настроение на своята аудитория и в съботния ден, когато над 25% от зрителите в активна възраст наблюдават свалянето на поредната маска в шоуто и разкриването на мистерията коя известна личност е скрита под нея.

Впечатляващ е интересът на онлайн зрителите към праймтайм продукциите. С най-много видеогледания – над 6 млн., в онлайн платформите на Нова Броудкастинг Груп е „Пътят на честта“. Над 5 млн. са регистрираните видеогледания на „Игри на волята“, 4,8 млн. на сериала „Откраднат живот“, а повече от 1,7 млн. видеогледания има „Маскираният певец“.

Освен със силно развлекателно съдържание, през месеца NOVA регистрира отчетлив интерес към новините и актуалните предавания. Средният аудиторен дял за всички емисии сред зрителите в активна възраст през месеца е с 25% по-голям от емисиите на втората по гледаемост телевизия.

Централната емисия на NOVA е предпочетена от над една трета от тази аудиторна група, което е с 19% повече от дела на централната емисия на bTV.

В същото време данните показват, че централната емисия на NOVA е повишила дела си с 9% спрямо същия период предходната година, а втората по гледаемост телевизия отчита пропорционален спад. Сутрешните блокове „Здравей, България“ и „Събуди се“, както и следобедните коментарни студиа „Плюс минус.

Коментарът след новините“ и „Неделята на NOVA” също продължават да привличат повече активна зрителска аудитория  в сравнение със съдържанието на втората по гледаемост телевизия по същото време.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
1
Blue hills (преди 10 месеца)
Рейтинг: 28988 | Одобрение: 12773
Тия и те се подкараха като пик.бг - най-четените и с най-висок рейтинг :woot: Умряла им циганката и няма кой да ги похвали
5
1
Варна (преди 10 месеца)
Рейтинг: 78334 | Одобрение: 37299
Некси, гледате ли Хайфа ТВ. За Портних предават медиите чак в Израел. Прославил ни е. Викат Браво Кмете
МУТРИТЕ ВЪН! ОПГ ГЕРБ в ЗАТВОРА! ПОРТНИХ в РУСИЯ

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама