Новите дизелови коли замърсяват десет пъти повече от камионите и автобусите

07.01.2017 / 12:04 8

Новите дизелови автомобили замърсяват десет пъти повече от камионите и автобусите, показват нови европейски данни, цитирани от британския вестник "Гардиън", цитиран от dnevnik.bg. Разликата в емисиите азотен окис (NOx) се дължи на много по-строгия контрол и тестове, налагани на големите превозни средства в Европейския съюз, посочват експертите, изготвили новото изследване. Докладът препоръчва строгите мерки да се прилагат и за автомобилите. Замърсяването с азотен окис е причина за десетки хиляди случаи на преждевременна смърт в Европа.

Голяма част от това замърсяване се дължи на дизеловите автомобили, които отделят около шест пъти повече азотен окис отколкото е позволено на официалните лабораторни тестове.

След скандала "Дизелгейт" на Фолксваген, тези тестове трябваше да затегнат контрола и изискванията. Според анализа на активисти, промените в тези тестове не са достатъчни. Новият доклад е на Международния съвет за чист транспорт (ICCT) - изследователската група, която изигра ключова роля в разкриването на измамите с тестовете на Фолксваген. Изследването прави сравнение на емисиите от камиони и автобуси и тези от автомобили на дизел в реални условия с шофиране. Той установява, че тежкотоварните превозни средства, тествани в Германия и Финландия, изпускат около 210 mg азотен окис на изминат километър, по-малко от половината от 500 mg / км, отделяни от новите дизелови автомобили, които отговарят на най-високия "Евро 6" стандарт.

Въпреки това автобусите и камионите имат по-големи двигатели и горят повече дизелово гориво на километър, което означава, че автомобилите отделят 10 пъти повече азотен окис на литър гориво. Анализът показва, че производителите могат да гарантира, че тежкотоварните автомобили спазват ограниченията за замърсяване, когато са на пътя, но емисиите от автомобили скачат, когато са в реални условия.
 

24chasa.bgОтвориха къщата, където никой не е живял 30 години: Това, което откриха в нея, наистина ги остави без думи! 

ВЛЕЗ И ВИЖ!

Влез сега в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук" -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

 https://www.facebook.com/groups/157731821468957/

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама  http://petel.bg/advertising-rates.html

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
squeezer (преди 8 месеца)
Рейтинг: 6990 | Одобрение: 2580
за туй на метанче.......без вредни емисий
2
0
НИКИ , НИКИ !!!!!!! (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Какво Еко, какви пет лева?Всяко Еко е само за себе си, с отделен собственик!Те дори телефона на другата Еко в същият град не знаят.Да не говорим колко неграмотни служители имат-на дизелов автомобил сипват бензин и обратно!
2
0
До гугутка (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Страхотно описание! Ухилен Ухилен
0
0
Открихте топлата вода (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Сега ли разбирате, че газьолът (а и другите по-тежки дизелови горива) замърсяват повече околната среда, отколкото бензина?
2
1
НИКИ (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
 МНОГО ЗАВИСИ ОТ КЪДЕ ЗАРЕЖДАТ ДИЗЕЛОВИТЕ АВТОМОБИЛИ. АЗ ЗАРЕЖДАМ САМО В БЕНЗИНОСТАНЦИИ ЕКО И НА СТЕНДА НА ТЕХНИЧЕСКИЯ ПРЕГЛЕД  НА ДВИГАТЕЛЯ  МИ ПОКАЗВА  НА ДВАТА ПОКАЗАТЕЛЯ   0,1   И О,1.  ЗАВИСИ И КОЙ КОЛКО ВНИМАНИЕ ОБРЪЩА НА АВТОМОБИЛА СИ.  РЕГУЛИРОВКИ , ЦЕНТРОВКИ И ДР. 
6
0
hahaha (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ние затова караме стари коли, щото новите замърсяват !!!
9
4
gugutka (преди 8 месеца)
Рейтинг: 30911 | Одобрение: 13706
Днес съседа, като запали дизелака в 6ч. сутринта, до 8 етаж светнаха лампите и излязоха по терасите хората. Снега стана черен, шума от мелене на орехи беше всичкопробиващ. Сега ще купя ацетон да измия черните стъкла на терасата. Усмивка
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Докъдето стига тенекия е осрано и изпотъпкано. Красотата и благотворното въздействие на Природата са там, където каруците липсват все още по някаква причина. 
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2017 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама