Новият областен на Варна: Ще спя в кабинетите на министрите, но ще реша екологичната заплаха в „Полимери“ - Девня!

13.02.2017 / 11:23 12

снимка "Петел.бг"

Решаването на проблема с опасните химически вещества, които се съхраняват във фалиралия девненски завод „Полимери“, е най- важната задача за решаване пред новия областен управител на Варна Тодор Йотов. На първата си пресконференция след като зае поста миналата седмица, той нарече ситуацията „31- годишен цирей, който трябва да се премахне“.

„Ако трябва ще спя в кабинетите на министрите, от които зависи, но ще намеря начин за решаването на проблема“, коментира Йотов. Той каза също, че обществената поръчка да обезвреждането на опасния трихлоретан е обжалвана, а това означава поне два месеца забавяне на реалните действия.

„Много хора са се пържели на този стол, който заемам в момента“, коментира новият варненски областен управител. Тоновете трихлоретан, който се съхранява в „Полимери“ при недостатъчно ниво на безопасност, може да причини експлозия, която ще засегне цялата област. На въпрос дали осигурените 12 милиона лв за обезвреждането на веществото ще са достатъчни, Тодор Йотов отговори, че парите можеше да са и повече. „Ако някой обаче беше попитал колко струва да се оправи онзи прелез на гара Хитрино, може би щяхме да избегнем трагедията“, каза още областния управител на Варна.

След реплики на граждани, Тодор Йотов призна, че друг екологичен „цирей“ на Варненска област е шламоотвала на заводите в Девня. „По-грозна гледка едва ли може да се види по отношение на това какво човекът прави с природата“, коментира той, като пое ангажимент да търси решение и на този проблем.

По отношение организацията на изборите, новият областен управител на Варна заяви, че няма да изчаква, а ще изисква указания за организацията им от правителството и от ЦИК. Йотов каза, че вече е провел разговор с кмета на Варна за използването на Двореца на културата и спорта за работата на РИК и е дал предложения, които са били приети.

По отношение срещите си с граждани, той заяви, че ще приема всеки втори четвъртък в месеца, но се надява хората да съпоставят своя проблем с по- големите, които трябва да се решават, преди да потърсят неговата намеса.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
Рейтинг: 43810 | Одобрение: -1915
Голям залък лапни, голяма дума не казвай - по делата ще те познаем, само действай, другото си идва от самосебе си !!!
3
4
kris (преди 3 години)
Рейтинг: 161005 | Одобрение: 7335
Намериканче , в Америка не спим , а возим такива като тебе отпред на рамката , да се държат за дръжката !
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
9
3
Karamel (преди 3 години)
Рейтинг: 20785 | Одобрение: 10490
Намерението е похвално, сега остава и да се реализира!
4
5
Blue hills (преди 3 години)
Рейтинг: 28988 | Одобрение: 12773
Уффф, много насериозно се взе!
6
5
kris (преди 3 години)
Рейтинг: 161005 | Одобрение: 7335
Ама ти и ще спиш ли ?
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама