Новият председател на адвокатската колегия във Варна Калина Милославова: Ще работим за една по-модерна адвокатура

12.02.2020 / 12:36 0

„Ще работим за една по-модерна адвокатура, информираща колегите си за актуалните проблеми и събития не само в юридическите среди, а и в обществения и социален живот, където нашето представителство е необходимо“, заявява новият председател на Адвокатската колегия във Варна Калина Милославова.

На 07.02.2020 година тя и останалите членове на новото ръководство на Адвокатска колегия – Варна встъпиха в длъжност в присъствието на представители на Висш адвокатски съвет, Председатели на други адвокатски колегии и бивши председатели на ВАК. 

В ежедневната си работа новото ръководство ще продължи да се ръководи от Закона за адвокатурата и Етичния кодекс на адвоката, в защита на правата и законните интереси на колегите, уверяват от ВАК.

„Освен права, ние като адвокати, притежаваме и задължения по закон, които следва да спазваме. Всеки един от нас е положил адвокатска клетва и при изпълнение на своята дейност следва винаги да се замисляме за това, в което сме се заклели. Като първата жена-председател на АС - Варна да управлявам третата по големина колегия е чест, отговорност и предизвикателство. Една от първостепенните цели за мен и за колегите, с които ще работя в екип, е да издигнем авторитета на адвокатурата, в частност на Варненска адвокатска колегия“, категорична е Милославова.

Сред приоритетите в дейността на ВАК продължават да са Регионалният консултативен център, откритата приемна в община Девня, както и налагането на медиацията като метод за разрешаване на споровете извънсъдебно.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама