Новият шеф на Сметната палата е Цветан Цветков

26.03.2015 / 11:09 1

Кандидатът на ГЕРБ и Реформаторския блок Цветан Цветков е новият председател на Сметната палата. Това реши мнозинството в Народното събрание с гласуване на неговата кандидатура, която бе единствена.

Цветков бе избран на шеф на върховния одитен орган със 146 гласа "за", 1 "против" и 21 "въздържал се". Той бе подкрепен от всички групи с изключение на БСП, които гласуваха основно "въздържал се", а двама души от групата бяха "за", пише trud.bg.

Цветков е бивш зам.-председател на Сметната палата, като е отговарял за финансовия контрол върху дейността на политическите партии, ръководил е дейността по планиране и извършване на финансовите одити и одити на изпълнението, бил е директор на "Държавен финансов контрол" към Министерството на финансите и на Агенцията за държавен вътрешен финансов контрол, а между 2002 - 2003 година е бил съветник на министъра на финансите.

Патриотичният фронт оттегли своята кандидатура за председател на Сметната палата в лицето на Горица Грънчарова по-рано днес. Решението бе обявено от парламентарната трибуна от председателя на групата Валери Симеонов. Той обяви, че Цветан Цветков е обещал да вземе в своя екип Горица Грънчарова, когато застане начело на одитния орган. "Не бива да допускаме изборът за председател на Сметната палата да се превръща в поле за политически сражения", обясни пред депутатите решението си Валери Симеонов.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
Zu (преди 8 години)
Рейтинг: 248 | Одобрение: 98
И кво ?
Dji

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама