Ново 20: Отварят държавни магазини с нови цени

29.03.2023 / 20:16 5

Булфото, архив

Министерството на земеделието е направило проучване и то показало, че хората имали желание за разпространение на такъв вид магазини, заяви служебният министър на земеделието

Служебният министър на земеделието Явор Гечев обяви, че е "планирано" да се изгради държавен хранителен магазин, който да продава различни стоки и на държавни, и на частни предприятия.

Той добави, че Министерството на земеделието е направило проучване и то показало, че хората имали желание за разпространение на такъв вид магазини.

Това е поредната спорна идея на служебния кабинет за борба срещу високите цени на хранителните продукти - след създаването на сайт, следящ цените, и лансирания от министъра на икономиката Никола Стоянов "таван на надценката".

Гечев защити тези ходове на служебната власт. "Мисля, че правителството доказа, че взе страшно много мерки. Сайтът е само една малка част от цялото нещо. Започнахме първо с изсветляване на проблема, направихме проверки за нелоялни търговски практики за редица от веригите. Стартирахме информационна кампания", каза той.

"Ние, от служебния кабинет, и да искаме, не можем да наложим таван на цените, това не е възможно по законодателство. Има голяма разлика между таван на надценката и таван на цените", допълни Гечев.

"Следващата седмица ще бъде внесен цялостен проект на закон, в който ще пише доста добри неща, включително модел за контрол на надценките. Ще предложим например 1 или 2 продукта от категория продукт, да кажем - сирене, да са на фиксирана цена", даде пример той.

"Чакайте изненади. Работим заедно с Министерство на икономиката по разширяване на предлагането в различни други магазини по-широко в страната на продукти на "Ел Би Булгарикум". Ще се работи за фиксирани цени на млечните им продукти", заяви министърът.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
5
kaka (преди 6 месеца)
Рейтинг: 64630 | Одобрение: 7935
Комунизма се завръща бавно и славно с такъв президен и с такива некадърни червени министри.Как пък тъпите комуняги не взеха пример и опит от наистина социалните социалистически партити в Испани,Франция и т.н. Няма как да стане защо тук са откърмени със сталинистката отрова краде, грабене ,алчност и надменност.
1
0
Ванката (преди 6 месеца)
Рейтинг: 36478 | Одобрение: 7283
Че то имаше и още уж ги има магазините на РПК ;)
Простите хора лесно се манипулират и управляват!
5
1
doko (преди 6 месеца)
Рейтинг: 3360 | Одобрение: 1035
Off road  ми кво стана едните зада си вдигнат рейтинга го предложиха а другите напук го затриха проекта. Предполагам че и сега нещо подобно ще се случи. Имаме политици които са силно зависими от картели и тем подобни образувания които няма да позволят държавата да се намеси по адекватен начин. Всичко се прави само и само държавата да е избутана настрани и частника да си развява байряка. 
doko
4
0
Off Road (преди 6 месеца)
Рейтинг: 16425 | Одобрение: 4340
Само да запитам мимоходом, каакво стана с държавните бензиностанции, дет щяха да продават евтинко?
2
6
уйчо (преди 6 месеца)
Рейтинг: 80659 | Одобрение: -1601
Пълни идиотизми тука. Да се чудиш как са ги измислили.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама