Ново изявление на Васил Божков: Налагането на запори на сметки на фирми и частни лица без влязъл в сила ревизионен акт е незаконно

31.01.2020 / 15:47 3

"Налагането на запори на сметки на фирми и частни лица без влязъл в сила ревизионен акт е незаконно". Това казва в нова позиция, изпратена от фирмата му "Нове холдинг", издирваният бизнесмен Васил Божков.

Ето и пълното изявление:

"Изземването на предмети със световна културно-историческа стойност от музей без съдебно разпореждане е незаконно.

Изземването на предмети на над 6 хиляди години в торби и чували за боклук е престъпление срещу културното наследство, пряко причинило тяхното унищожаване. Унищожаването на културно и историческо наследство се счита за престъпление по международното право, както и, при определени обстоятелства, като престъпление срещу човечеството.

Предявяването на задочни обвинения с назначени служебни защитници, при положение, че лицето не е непълнолетно или социално слабо и не е било официално призовано, и има свои упълномощени защитници е грубо погазване на правото на защита и е незаконно.

Произнасянето на присъди не е работа на прокуратурата, а на съда.

Произнасянето на присъди от името на прокуратурата в ефира на национални медии е не само незаконно, но е и грубо погазване на конституцията и е характерно за управленията на Нацистка Германия и комунистическия режим в СССР.

До произнасянето на съда не е доказано нито едно от напълно произволно повдигнатите ми обвинения.

Фирмите, свързани с лотарийните игри нямат неизплатени задължения към хазната. Имат, обаче, внесени над 500 милиона лева такси и данъци.

Аз нямам неизплатени задължения към хазната. Но съм един от най-големите данъкоплатци в държавата.

Това са фактите. Всичко останало са спекулации до доказването им в съда.

Призовавам прокуратурата да спазва българските и международните закони и да се въздържа от непремерени и емоционални изблици.

Неуместни сравнения, свързани с пенсионното осигуряване, хипотетични съждения, целящи единствено да вменят вина, не само уронват престижа на самия главен прокурор, но и категорично доунищожават доверието в независимостта на тази институция."


 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
Tито (преди 4 години)
Рейтинг: 23443 | Одобрение: 3398
То по-лошо, не може да стане за него, според мен. Мисля, че е въпрос на време, да го пратят при създателя, за съжаление. Няма как да му простят такъв удар. Разказа им играта и на Черепа и на съдружници, че и на висши политици, които са лапали мангизи, разпъвайки чадър досега , защото никой не може да ме убеди, че това всичко с неплащането на данъци, може да стане, без покровителство отгоре.
6
0
ЕВСТАТИ (преди 4 години)
Рейтинг: 1004 | Одобрение: 259
Айде сега едно контрадело и Гишев да си ходи да си копае лозето....

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама