Ново култово интервю на депутатката Ана Баракова: И в момента съм културно облекана! Не съм някой кукурдялник!

28.11.2014 / 12:09 21

Ана Баракова е първият независим депутат в 43-тото Народно събрание. Тя се отцепи от партията на Николай Бареков, още преди да се е заклела в парламента.
Родена е на 11 юни 1980 г. в Пловдив. Завършила е химия и биология и е била преподавател в училище в „Столипиново”. Ето какво каза тя пред "Пик"

 
- Госпожо Баракова, какъв е вашият анализ за работата на Народното събрание, получава ли правителството очакваната подкрепа. Няма ли пропукване на единството от банките на Патриотичния фронт например?
- Относно Патриотичния фронт в момента са много стабилна организация. Може да имат някакво временно разцепление, но много бързо се събират и стават на единно мнение. Много добри професионалисти са и не смятам, че биха имали някакво странно мнение по даден въпрос. Може да е нещо за кратко и много бързо отново се обединяват като общи цели и стигат до решения.    
- Станахме свидетели вече на плаващо мнозинство, след като опозицията ДПС подкрепи ГЕРБ за запазване на плоския данък, това беше ли според вас принципна позиция?
- Това означава, че всяка парламентарна група си има свое собствено мнение по даден въпрос. Т. е. не е мнението единно по всичките въпроси – да или не, а за всеки въпрос всяка парламентарна група си има свое собствено мнение.
- Какви са вашите приоритети като независим народен представител, ще участвате ли в работата на някоя от комисиите?
- Правилникът все още не е обявен, а той дава ясна и точна представа за участието на независим депутат – може ли да бъде участник в работата на комисия. Това тепърва ще се разбере. И моите цели са свързани с последователност и системност в управлението, защитавайки интересите на народа.
 - Би ли ви притеснило решение на ръководството на парламента да нямате право да участвате в работата на комисиите и да не получавате съответно 10-процентно увеличение на заплатата за тази дейност?
 - Ако така се реши, така ще бъде. Има специалисти експерти, които взимат конкретни решения. Ако така са решили, аз просто приемам решението като факт. Естествено във времето всяко решение може да бъде променливо. Но това, което се реши от комисията, аз го приемам като факт и като крайно решение.
 - Като независим депутат около коя група гравитирате, ще гласувате заедно с ГЕРБ ли?  
 - То се вижда от гласуванията, в които участвам.
 - А какво се случва сега в партията на Николай Бареков, която ви издигна, вие чувате ли се с него?
 - Аз с господин Бареков никога не съм се и чувала, а и не съм имала желание да се чуя. Когато работех в ББЦ, бях заместник-председател на един много тежък район „Източен”, който обхващаше пловдивския квартал „Изгрев” и квартал „Каменица”. Беше много тежко под моето управление, защото три дена преди изборите напусна председателят на партията в района – г-н Петко Попов, а също така всички останали зам.-председатели се оттеглиха и аз трябваше сама да държа реда и дисциплината в изборния ден. И аз бях натоварена с още много задачки – формиране на всичките ангажименти сама като цяло. Паралелно с това бях и учителка. Същевременно участвах в подготовка за матура на ученици по биология. Също така участвах в проекти и на общинско, и на училищно ниво. И бях супер много заета. Затова никога не съм общувала с Николай Бареков, нито с въпросната му сестра - Деси. Когато съм ходила на събрания, съм ходила единствено и основно по задачите, които трябва да бъдат изпълнени и реализирани.
Това беше моето участие. Никога не съм ходила с тях да празнувам, да общувам, на приятелски разговори. И се чудя те откъде накъде ще дават мнения за мен, при положение че те не ме познават. Много съм възмутена. Приоритетите на Бареков, знаем, са свързани само със средства. Моите са коренно други и аз държа на достойнството си. И всички, които ме познават, знаят, че аз съм един морален, достоен човек.
 - Какво неморално видяха в поведението ви?
 - Естествено, намериха нещо, с което да ме прокоментират. Аз работя от сутрин до вечер. Единственото, на което се спряха, е дето съм ходила на море. Има моя снимка край морето. Имаше кампания да ми се крадат снимките. Да се злоупотребява със снимки на роднини... Което говори не за моето възпитание, а по-скоро за тяхното възпитание, защото и аз имам снимка с г-жа Деси Барекова, която е много елегантно облекана.
Тя непрекъснато говори по мой адрес, по адрес на семейството ми. И използва думи, които аз лично не знам с нейния интелект – толкова качествен, дали съществуват. Казва например „кукурдялници”. И пита какъв учител съм. Защото да завърша специалност „Биология и химия” в Биологическия факултет, няма как да се позволи така просто да бъде случайност. Или пък между капките. Това е една много сериозна специалност. 
 - Твърдеше се, че има ваше участие в еротичен форум...
 - Много държа на морала и достойнството. Знаете, че съм човек, който дори не излиза на дискотеки, на заведения. Бареков плаща на журналисти, които да вървят след мен и да пишат глупости. Плаща се да се правят клипчета, в които не съм имала участие. Те няма как да стават без пари. Аз съм изключително скромен човек.
 - Продължавате ли да получавате заплахи?
 - Аз съм се изолирала основно и единствено в работата. И не им давам повод да се срещат и да разговарят с мен. Единственото, което не мога да избегна, е, че пращат журналисти с провокативни въпроси. Преодолявам го, но в началото беше много тежко положението. Не се хваля, но съм се затворила. Не знам друг човек, който да е толкова стриктен и отговорен.
 - Успяхте ли да се устроите битово в София?
 - Да, да. Живея в скромен апартамент в кооперация. На партерен етаж с три стаи без тераса и съм доволна. Това, което аз искам – да е скромно. Не държа на някакви конкретни луксове.
 - Ходите ли на опера, на театър?
 - Поканена съм и ще отида на театър. Но още съм под стреса, който преживявам заради нападките за моя морал. Ще ми трябва много време да се възстановя. Нищо, че се държа смело, нищо, че се усмихвам. На всеки лист, на всяка тетрадка, на всяко дете съм държала.
 - Променихте визията си, откакто сте в Народното събрание, има ли стилисти, които ви съветват?
 - Нищо не съм показала. Каква промяна? Аз и в училище се обличах стилно. Бяха публикувани мои снимки, когато лятото съм била пет дена на море и съм била на плажа. Имам много снимки от училище, на които съм с костюм и елегантно облекана. Никога не съм си позволявала да имам някакво нестандартно облекло. И в момента съм скромно облекана – културно и интелигентно, както е характерно за Народното събрание. Не държа на специфични визии. За мен е важно как ще се представя, моите дейности. Моят труд, моите отговорности да бъдат реализирани, а не да показвам костюми.
 - А намери ли се изгубеното ви коте?
 - С това коте се спекулира вулгарно и перверзно. Това дойде от пловдивската структура на Бареков. Факт е, че апартаментът ми беше отворен. Случайно комшиите, които са слизали от горния етаж, са забелязали.
Притеснително е, че вътре имаше документи и едно коте, което сме си го възпитавали от малко. Чисто, обикновено домашно животно. Няма го вече. Бяхме го взели, аз като биолог, още сляпичко. Искахме да го обучаваме на култура, на принципно поведение, на навици и да видим по какъв начин ще се получи. Пуснала съм жалба в Шесто РУП, има и свидетели


Коментари
Коментирай чрез Facebook

https://linktr.ee/duvar.kagidi

9
4
krasko (преди 7 години)
Рейтинг: 15556 | Одобрение: 5176
абе след кило ракия или след 3 месеца на необитаем остров само с нея ще се прежалиш......
5
2
IvaNina (преди 7 години)
Рейтинг: 2565 | Одобрение: 180
бай Колчо, е хайде стига, ти си търпи всичко и какви са сега тези сексистки коментари? мъже издънени депутати има даже повече.
2
3
IvaNina (преди 7 години)
Рейтинг: 2565 | Одобрение: 180
MYDYO и амет, много смело от ваша страна да демонстрирате екзотичен вкус за жена.
9
4
cky2kbg (преди 7 години)
Рейтинг: 342 | Одобрение: 102
Дали тя говори на ОБЛЯКАНА или пик са си го измислили... като гледам снимката , коремче ,любовни дръжки .... за нищо не става ако беше продължила с цветните дрешки и грим щеше да влезе в световните медии.
Cky2k BG

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама