Ново признание за учениците, които прочуха Варна в НАСА! Президентът Румен Радев ги прие в Гербовата зала

17.04.2019 / 12:43 13

Президентът на Република България Румен Радев се срещна с екип ученици от Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“, гр. Варна, водени от доцент Веселка Радева, ръководител на Планетариума към ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и госпожа Силвия Захариева, учител по физика.

Учениците спечелиха първи места в най – престижния конкурс на НАСА и Националното космическо общество на САЩ за проектиране на космически колонии. В международния конкурс на НАСА тази година са участвали 2691 екипа и 12 899 ученици от над 30 страни.

В Гербовата зала Президентът връчи на учениците и преподавателите им грамоти по повод отличното им представяне. Държавният глава пожела успех на учениците и ги окуражи да мечтаят, защото „космосът се покорява с мечти“.

Учениците подготвяха проекта „Градът на космическия колайдер“ повече от две години в Планетариума към ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

Висшето военноморско училище традиционно работи с ученици и младежи от гр. Варна и страната за тяхната подготовка по астрономия и космически науки.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
0
Oblak (преди 5 години)
Рейтинг: 843 | Одобрение: 278
Не мога да повярвам, че се правят подобни коментари. Бялата риза и вратовръзката в този случай са част от униформата на училището. Всяко училище си има отличителни знаци. Тези са на Математическата гимназия. Въпросът е в друго. От години тези именно, "смешните" деца са медалисти в много направления и благодарение на тях и такива като тях  знаем, че не всичко е загубено. Редно би било да получат поздравления дори и от веселяка, който "малко го е досмешало". Не знам в Гербовата зала да са награждавани "добре облечените" Джизъса или Русата Златка.
2
2
stoqnkolev (преди 5 години)
Рейтинг: 10 | Одобрение: 0
А ти дивак къде ни представи бе??
6
2
MrBean (преди 5 години)
Рейтинг: 140369 | Одобрение: -1941
Ей Диво, това са деца бе,тинейджъри. Доказват че не до това с какво си облечен,а какво има в главата ти. Браво милички да сте живи и здрави!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама