Ново развитие след жестокото убийство на Нягол в Гранд Мол! Единият от задържаните иска да напусне ареста!

04.06.2015 / 14:41 14

Красимир Димитров, един от тримата вече бивши охранители на Гранд Мол Варна, привлечени като обвиняеми за убийството на 52 годишния Нягол от Варна, остава в ареста, след като днес Варненският окръжен съд остави без уважение молбата на адвоката му за изменение на мярката за неотклонение от "задържане под стража" в по-лека. Припомняме, че Ангел Николов (24г.), Красимир Димитров (22г.) и Цветан Маринов (19 г.), се разследват за съучастие в убийство, извършено по хулигански подбуди, с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин. Законът квалифицира това престъпно деяние като тежко, умишлено престъпление, което се наказва със затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен без замяна. 52 годишният Нягол е бил малтретиран с неоправдана жестокост на 14 март тази година в района на големия търговски център във Варна.

Според защитата на студента от ИУ във Варна събраните в хода на разследването доказателства разколебавали предположението, че Красимир е съпричастен към престъплението. Това твърдение бе категорично оспорено от наблюдаващия прокурор, според когото освен показанията на един от охранителите, са събрани и други свидетелски показания, които уличават обвиняемия в деянието, за което е привлечен като обвиняем. Стана известно, че това досъдебно производство е към своя финал. Готови са вече 3 съдебно психиатрични експертизи, а резултатите от 4-та такава ще бъдат внесени в понеделник. Очаква се е заключението на последната експертиза, която изготвя  НИКК.

За да потвърди ареста на Красимир Димитров ВОС отново подчерта, че събраните в хода на разследването доказателства и материали по категоричен начин обосновават предположението, че младият мъж е съпричастен към тежкото престъпление. Характеристиката на деянието, извършено с неоправдана жестокост и тежестта на наказанието, което законът предвижда мотивират съда за извода, че ако е с по-лека мярка за принуда Красимир може да се укрие от наказателно преследване.

След като остави без уважение молбата му за изменение на мярката за неотклонение и потвърди ареста, ВОС даде възможност на обвиняемия да обжалва това определение пред Варненския апелативен съд на 9 юни 2015 година от 10,00 часа.  

Следете всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
16
1
sweethoney (преди 8 години)
Рейтинг: 1045 | Одобрение: 275
53
4
kris (преди 8 години)
Рейтинг: 345178 | Одобрение: 55968
погледнете му очите.......в тях няма нищо човешко , няма съжаление за извършеното , а само злоба и гняв.....как мислите ? тоя заслужава ли да живее сред нас ?
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама