Новогодишната реч на президента Румен Радев: През изминалата година не сторихме нужното, за да може 2019-та да бъде по-лесна! Но борете се, от вас зависи!

01.01.2019 / 00:15 39

"Повечето от нас посрещат новата 2019-та година с близките и приятелите си! Други в този час са на работа. А стотици хиляди са далеч от родината!

В изминалите месеци някои са загубили роднини и приятели. Други отново ще посрещнат празника в недоимък. Нека в тези часове и в следващата година, не забравяме за тях!

Когато отваряме сърцата си и подаваме ръка на слабите, получаваме от тях повече сила и смисъл, отколкото им даваме. 

През изминалата година не сторихме нужното, за да може 2019-та да бъде по-лесна! Напротив! Това бе година на корупционни скандали, проблемите бяха отсрочвани, но не и решавани! Примирихме се със застоя и безвремието, с липсата на цели и реформи. Преглътнахме ръста на цените и ниските доходи. Зачеркнахме машинното гласуване и други идеи, гарантиращи честни избори. Продължава отстъплението на закона и справедливостта пред произвола. 

Тази вечер мнозина ще говорят за бъдещето си, а някои ще споделят и планове за емиграция. Други ще пуснат и неканения гост политиката на празничната трапеза. Но политиката не се прави на масата, а се определя и решава от усилията на милионите осъзнати личности. Вярвам, че за изминалите години българите свикнаха да дишат въздуха на свободата и няма да позволят тя да бъде ограничавана. Убеден съм, че нашият народ може да излезе от всяка криза и безпътица, когато надмогне егоизма и страха и обедини усилия в името на справедливостта, законността, суверенитета и просветеното бъдеще! В това е смисълът на единението, в това е бъдещето ни като народ и държава! Бог да пази България и да благослови усилията на достойните! Такива винаги е имало, има и днес!"

С тази реч поздрави българския народ минути преди настъпването на 2019-та година президентът на България Румен Радев.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
14
27
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 168174 | Одобрение: 9119
Не се прави на БАЙ ХОЙ бе киртак.....Знаеш ли колко голяма е разликата между него и твойта празна кратуна.....?
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама