Нуждае ли се наистина вашия килим от професионално почистване

07.01.2022 / 11:30 0

Много хора притежават в домовете си хубави и качествени килими, за които са похарчили не малко пари, но в същото време нямат достатъчно познания за това как да се грижат за тях.

В повечето случаи хората не само не знаят как, но и дори не осъзнават колко важно е да поддържат килимите си с редовно изпиране и освежаване. Грубата истина е, че ако не полагате грижи за килима си, рискувате да го повредите завинаги.

Защо трябва да перем килима редовно

При постоянното стъпване върху килима, в него се натрупват миниатюрни частици, песъчинки, почва и други инертни материали. Когато не се изпира и почиства редовно настилката, това се превръща в голям проблем, тъй като изтърква и износва нишките.

С течение на времето, частиците постепенно довеждат до избледняване на цветовете и амортизирането на килима. Ето защо, поддържането на текстилната настилка чиста е също толкова важно, колкото и почистването на всяка друга мебел, която е част от обзавеждането във вашия дом.

Лош външен вид и неприятни миризми

Без редовно пране, килимите във вашето жилище ще изглеждат видимо замърсени. Излишно е да казваме, че дори и незначителни следи от замърсявания и мръсотия ще направят и най-скъпия килим неприятен и отблъскващ.

Миризмата е другият проблем. Килимите лесно могат да се превърнат в източник на зловоние, което напомня на миризмата на стари маратонки и на носени чорапи, а това е нещо, което едва ли някой ще иска в дома си.

Неблагоприятна среда за хора с алергии

Нередовното пране на килимите води до развъждане на акари, които могат да създадат проблеми на хора с алергии и астма. Те могат да провокират алергични и астматични пристъпи, което е много неприятно.

Освен това, акарите могат да създадат проблем на малки деца (ако има такива във вашето домакинство), които играят по пода.

Най-лесното решение е професионалното пране

Професионалното пране на килими е не само най-ефикасно, но освен това ни спестява много време (вижте предложенията на TeamClean.bg). Ако се възползвате поне веднъж, това всъщност толкова ще ви хареса, че най-вероятно никога повече няма да се решите сами да перете килим.

Да не споменаваме, че цените на този тип услуги постоянно намаляват, дори и на фона на нарастващите доходи на населението, което прави професионалното пране на килими все по-търсено.

 

* публикацияСледете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама