Някога децата бяха луди по това място във Варна! Уви, сега прилича на бунище... (снимки)

25.04.2016 / 16:36 6

Макетът на Черно море пред Аквариума в Морската градина на Варна в миналото беше истинска атракция за децата. По времето, когато телевизорите бяха черно-бели, телефоните – с шайба, а за работа с компютър се изискваше специално образование, това беше един от малкото начини децата да получат 3D представа за географията на морето и сушата.


В момента макетът е изгубил много от очарованието си, макар и все още да привлича погледите.

За разлика от преди, когато малчуганите можеха да крачат през границите и да се катерят по стръмната част на съоръжението, представяйки си, че покоряват връх Елбрус, сега достъпът до модела е ограничен. По-лошото е, че бетонното му корито се пълни с боклуци, които очевидно засега никой няма намерение да почисти.

Преди години макетът на Черно море беше възстановен, като след това периодично се освежава и боядисва. Той пак може да бъде полезен за децата, които до миналото лято се разхождаха и играеха с родителите си около Аквариума. Дали и това лято ще е така не е много ясно, защото заведенията, които даваха възможност на майките и татковците да поседнат на кафе или бира, докато малките тичат наоколо, вече са премахнати.

Дали на тяхно място ще се появят нови, е въпрос на решение на местната власт. Като цяло, освобождаването на Морската градина от търговска дейност е нещо хубаво. Заедно със столовете и масичките обаче изчезнаха и повечето люлки и катерушки. В момента има възможност на мястото да се оформи детски кът, който отново да оживи на мястото. Покрай това може да бъде обновен и осъвременен и макетът на Черно море. От това със сигурност има нужда, тъй като според него, град Добрич все още носи старото си име – Толбухин.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
6
БГ (преди 8 години)
Рейтинг: 1470 | Одобрение: 635
През лятото като работят барчетата си е чисто. Дацата си играят там.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама