Нямат край проблемите за хората в Синята зона на Варна! Който живее под наем в центъра - направо да продава колата

07.08.2018 / 17:09 30

Поредно писмо на поставен в безисходица жител на Варна се получи в редакцията на "Петел" и причината отново е същата - Синята зона, която дори още не е въведена напълно.

Този път проблемът е на всички, които живеят в центъра на Варна под наем. Те се поставени в абсурдна ситуация - или да търсят място за паркиране извън зоната или да наемат гараж (което е на практика невъзможно) или ... простно да се откажат от колата. Другият вариант е да се преместят да живеят извън Синята зона. Това обаче не само ще е по-неудобно за тях. Това ще удари и собствениците на имоти, старите варненци, които разчитат на парите от наеми.

Което от своя страна поставя въпроса чий интерес в крайна сметка защитава зоната?

Ето как нашия читател описва ситуацията без изход, в която го е вкарала Община Варна:

"Аз живея под наем , наемодателят ми предоставя договора за наем, но ми отказва да ми направи постоянна адресна регистрация (за временна е съгласен).
От "Общински паркинги и синя зона" ми искат постоянна адресна регистрация, талонът на колата да съвпада с този адрес и договор за наем.
Тези изисквания не си ли противоречат - хем договор за наем, хем постоянен адрес?
Аз как да си изкарам талон за паркиране?"

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Няма проблем (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
То е явно че хората с общински връзки ще окупират зоната,срешу много пари,но поне да има и платени паркинзи за обикновените хора.
1
0
Живущ (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Аз съм собственик, с получено и платено право на паркиране. На нашата и около нашата улица има множество фирми, явно със солидни средства щом могат и им разрешават да окупират всички налични паркоместа, запазени, със поставен знак и само за тях. Та въпроса ми е към г-н Младенов, който няколко пъти надълго и нашироко обесняваше как няма да бъде допускано това фирми да закупуват ( или под масата и в нечий джоб влизат едни средсва) цели улици, за сметка на живущите. Ами направо да бяха обявили кои улици ще са чатни, за да не си хаби нервите човек.
0
0
SAMO BOJ I EJBAN I GLOBI I NEPRESTANEN TORMOZ (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
DRUGO DEBILYT-TALIGAR NE ZASLUZHAVA. NIE OT CENTYRA SLE PE6ACI ILI NA VELOSIPEDI. VINAGI S BIRA V RYKATA.
2
0
АСД (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Реалисте,  Хайде сега помисли как когато наемателя напусне имота ще го накараш да си смени личната карта, адреса на регистрация на автомобила, адреса на управление на фирмите, които е регистрирал, и всякакви подобни, които може да ги прави без твое знание. Ще ти подскажа - НИКАК! Можеш да му изтриеш адресната регистрация в общината, но не и в личната карта и другите документи. Всеки нормален наемодател не би дал на чужд човек да си направи постоянна регистрация на адреса му. В София за право на абонамент за паркиране в синя зона се иска временна регистрация и договора за наем, но във просто няма място за повече коли. Още повече, че официално този господин началник на синята зона Младен Иванов заяви, че разчитат на хората от синята зона, които ходят на работа с колата за да се освободи място за краткопаркиращи. Така карат хората от цяла Варна да не ходят с кола в центъра, а хората от центъра ги молят да ходят навсякъде с кола, за да има място за другите. Ухилен Смешна работа и провалена преди да е започнала.
0
0
ХАХО (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Колю,ето заради такива неграмотници и като  теб, работата в България не върви.Прост народ слаба държава е това е 
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
За беден град като Варна със средна заплата 600 лв., колата (била тя и щайга за 2000 лв.) е символ на престиж. Друго си е като минеш по разбитите илички между панелите с надута музика (чалга, или най-много криско) да те видят мизерниците наоколо, че ти не си мизерник, че имаш кола.
0
0
до до реалист (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Че като е чужденец не може ли да има постоянен адрес?
4
0
Само така! (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Този почин трябва да се въведе за всички общински услуги. Който плати повече местни данъци да има повече права от навлеците дошли наготово, или регистрирали колите си на вилата в съседна община, че е по-евтинко. Знам доста тарикати регистрирали се в Аксаково, където данъците са в пъти по-евтинки. Да си паркират там!
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
NA TALIGARITE IM PROVISNA 4OVKATA. NAJ-NAKRAQ VARNA ZAPRILI4VA NA GRAD!
7
3
Варна (преди 5 месеца)
Рейтинг: 44361 | Одобрение: 23056
Портних трябва незабавно да си подаде оставката и да се спрат всички кражби и корупция. Да влезе ДАНС и Сметната палата. Хората нямат никакво доверие в управляващите. Оляхте се с кражбите и застрашавате цялото нормално съществуване на държавата. 
ОСТАВКА НА ПОРТНИХ И ЦЕЛИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
.. ZA DA NE SE ZANIMAVAT S TENEKII I PARKIRANE, A DA VYRTQT PEDALITE I ZHULQT BIRI4KI POD SENKITE. PONIMAETE?
9
4
Mercenary (преди 5 месеца)
Рейтинг: 32942 | Одобрение: 10802
Това ще удари и собствениците на имоти, старите варненци, които разчитат на парите от наеми ======================================================================= А някои балъци тук, се кефеха, че синя зона ще уплаши "селяните от Владиславово" ...
7
2
колю (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
сега тези селяни как ще прекара хазаяна да плаща данъци / и ката им каже ади майто мамче  е 700лв / и хоп на селоооооооооооооооооооооооооооооооо
12
1
колю (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
истената / на нашета улица дет не е още зона има 12 авт/ х рр ех тх и всички подибни / така че марш у село и брамчи на мегдана колкото си искаш / искаш мяста плащав във варна дануциииииииииииии / ако мпак не си разбрал ади у левоооооооооооооооо
5
3
до реалист (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ахаха точно сега светна напълно цялата дискриминация като каза че е чужденец. за чужденците има съвсем други условия за синята зона. супер лесно им дават право. за българите е съвсем различно много повече документи се искат. за чужденците е лесно че да не се изложим да се викат посолства и да стане международен скандал 
4
0
Реалист (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
До глупака който не ми вярва: Наемателят ми си има вече платено право за паркиране за 12 месеца. Ако не вярваш мога да ти дам номера на автомобила му да провериш - постоянно живеещ в България. P.S. Той дори не е и български гражданин и пак стана. С Общината нямам нищо общо и последно съм влизал вътре преди повече от 4 години.
10
0
баба Яга (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Започвам да си мисля,че в крайна сметка ще се окаже ,че броя издадени абонаменти ще се окаже доста по-голям от броя на паркоместата в синята зона.
10
7
ДО КМЕТА (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
НЯМА МЕСТА . И КАЗАНИТЕ ЗА  БОКЛУК ГИ  БРОЯТ ЗА ПАРКОМЕСТА .КАК ДОСЕГА ЖИВЯХМЕ БЕЗ СИНЯ ЗОНА  И ИМАШЕ МЕСТА ДОЙДОХА РЕКЕТЬОРИ  ХЕМ ПАРИ ИСКАТ  ХЕМ НИЩО НАСРЕЩА . НЯМА МЕСТА А РАЗНИ НАТЕГАЧИ СЕ ПОДМАЗВАТ НА ОБЩИНАТА
20
7
опетков (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Кола в центъра на голям град е привилегия, а не неотменимо право. И тази привилегия се заплаща. За съжаление в град Варна много късно се въвежда тази *ибана синя зона. Заради борбата за кокала в общината пропуснахме почти 10г. приходи, които и така не се знае в чий джоб ще отидат. Да се надяваме, че дойде краят на грозната картина с паркирани навсякъде коли. Градът е на ходещите пеша, а не на мързеливите шофьори. И не ми разтягайте лакърдията как имате много важна, спешна и неотложна работа точно в центъра и как еди кой си бил болен и т.н.
9
5
до реалист (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
статията е абсолютната истината. реалист ти явно или си лъжец или си човек без работа и с връзки в общината да се мотаеш с месеци за глупости
13
0
Митю Булдога (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
колко ли трябва да си никой,че да се хвалиш с "тротоарка" и да се правиш на велик бръмчейки с часове под прозорците на хората,по средата на улицата и пуснал някоя чалга на макс...ако не е жалко може и комедия да се напише от някой
10
4
big (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Всичко трябва да се прави умно, а сега е пълна каша. Тук не става дума за: наемодатели - дават или не дават постоянно местожителство, "таратайки" или както и да наричате колите на собствениците и наемателите. Думата е за пари, които Община Варна ще краде, кой от тях не е важно. Въпроса с паркирането така и не се решава, особено в стария град и тесните улици. Плащаш, а няма къде да паркираш! Защо се изискват толкова неща, след като Договора за наем е достатъчен? Явно, тъпото полицейско лоби и присъствие в управата на Общината е причината
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Наемодателя не е човека който прави адресна регистрация. Наемателя се занимава с  това при наличие на необходимите документи. Това че сте наели апартамент в централната част не ви прави собственици на улицата където искате да паркирате на аванта.
12
3
Бай Уй (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Мисля, че човека писал писмото се е сетил в последния момент. Нещата не са толкова страшни колкото изглеждат. Ако договора му за живеене под наем е истински, няма проблем да отиде в общината и да подаде заявление за удостоверение за постоянно или продължинтелно пребиваване на адреса. Той дори е длъжен да се регистрира на адреса в който живее и това става при домоуправителя. Хазяина ако се дърпа значи не плаща данъци и това е коз в ръцете на наемателя. 
14
5
Реалист (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
А защо наемодателят му отказва регистрация??? Това са ПЪЛНИ ЛЪЖИ. Аз имам наемател и му искарах абонамент - няма никакви проблеми. ПЕТЕЛ стига сте всявали паника в хората. Процедурата е проста. Наемателя се вписва в домовата книга. После заедно с наемодателя отива в Общината и си записва новата адресна регистрация. Подава документи за нова лична карта. После (след като получи новата ЛК) отива в КАТ и сменя големият талон с новият адрес. После с договора за наем, ЛК, Голям талон сканира и подава през интернет. Синя зона може да му откаже само в случай че тариката наемодател е регистрирал вече 2 коли с този адрес.
10
4
А (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Аз съм собственик и не ми съвпада адреса на талона с постоянния. Вариантите са 1-2 дена да забравя за работата си и да чакам в КАТ за нов талон или да платя на регистратор между 50-80лв!!! Ало, Общинарите, WTF !!!
21
7
продавай (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Всичкото селяндур във Варна с бръмчащи ламарини...
20
7
W (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ЩОМ И ТЕЗИ ПОД НАЕМ ЗАПОЧНАХА ДА ИСКАТ МЕСТА ЗА ПАРКИРАНЕ,СКОРО НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ РАБОТАТА.Ухилен
24
7
Гарантирано от ГЕРБ (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Идват нови избори и на Боко му трябват много пари за да купува гласове и е наредил на Портних да пълни касата на герберунгите...
22
25
Nexus (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Аз лично не разбирам каква е тази истерия - всеки комплексар да си има таратайка. Не е ли по-важно да се има мозък? Май не е.....
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама