php shell shell download ucuz takipçi al leke kremi takipçi al pubgmobile antalyahaber antalya hamam böceği ilaçlama

OFFnews.bg: Правителството пак даде плажове на близки до бившата ВИС

06.01.2021 / 17:09 9

Снимка: Булфото

Правителството продължава да дава плажове на дългосрочни концесии на дружества, близки до бившата силова групировка ВИС. Това става ясно от решенията на днешното заседание на кабинета Борисов-3, съобщава OFFnews.bg.


Днес бяха определени стопани на шест морски плажа.

Компания на име „Съмъртийм“ ЕООД е определена за концесионер на морски плаж „Робинзон“, община Несебър, на който застреляния Илия Павлов бе собственик на един от луксозните хотели.

Едноличен собственик и управител на новоизбрания концесионер е Борис Севдалинов Гюнелиев. Освен в тази фирма той е съсобственик на дружеството "БИЙЧ РЕВЮ" ООД, в което си партнира с Петър Пасков, който пък е сред съдружниците в "Ла Страда" ООД заедно с Пламен Тимев-Ганди и убитите братя Васил и Георги Илиеви.

Само преди 4 месеца правителството на Бойко Борисов даде плажа в Обзор на "БИЙЧ РЕВЮ" ООД.


Според днешното обявление на МС фирмата на Гюнелиев се избира за концесионер на плаж "Робинзон" за срок от 15 години, като размерът на първото годишно концесионно възнаграждение е 66 089,66 лв. без ДДС. Размерът на концесионното възнаграждение за всяка година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 4,50 на сто без ДДС. Инвестициите, свързани с организация на спортно-развлекателни дейности на морския плаж за срока на концесията са в размер на 56 862 лв. с ДДС.

С друго решение на правителството, също от днес, „Съмъртийм“ ЕООД е определен също за концесионер на морски плаж „Кранево - централен“, община Балчик, област Добрич.


Концесионерът се избира за срок от 20 години, като размерът на първото годишно концесионно възнаграждение е 119 387,74 лв. без ДДС. Концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 6,10 на сто. Инвестициите, свързани с организация на спортно-развлекателни дейности на морския плаж за срока на концесията в размер на 35 892 с ДДС

„Миг Варна 2014“ ЕООД, собственост на Александър Валентинов Александров, е определен за концесионер на морски плаж „Сахара 2“, община Варна, област Варна. Концесионерът се избира за срок от 20 години, като размерът на първото годишно концесионно възнаграждение е 38 154,42 лв. без ДДС. Концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 6,00 на сто. Инвестициите, свързани с подобряване на облика и с организация на санитарно- хигиенното поддържане на морския плаж за срока на концесията са в размер на 144 313,20 лв. с ДДС.

„Миг Варна 2014“ ЕООД е определен също за концесионер на морски плаж „Офицерски - запад“, община Варна, област Варна. Размерът на концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 2.00 на сто без ДДС. Размерът на годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 14 662,22 лв. без ДДС.

„Кънпет 17“ ЕООД е определен за концесионер на морски плаж „Офицерски - изток“, община Варна, област Варна. Размерът на концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 2,20 на сто без ДДС. Размерът на годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 18 858,96 лв. без ДДС.

„ПАЛМА 2019 ТОТАЛС“ ДЗЗД е определен за концесионер на морски плаж „Кранево юг- 1“, община Балчик, област Добрич. Концесионерът се избира за срок от 20 години, като размерът на първото годишно концесионно възнаграждение е 22 164,98 лв. без ДДС. Концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 10,50 на сто. Инвестициите, свързани с подобряване на облика на морския плаж, са в размер на 46 887,60 с ДДС за срока на концесията.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Бат Жоро (преди 8 месеца)
Рейтинг: 2249 | Одобрение: 99
Боли ме дедовия на кого ги раздават,аз на българско море не ходя много отдавна.Принцип!
0
0
ас (преди 8 месеца)
Рейтинг: 73924 | Одобрение: 16639
до Усмивка ас съм шокиран че е останало нещо за раздаване.
1
0
Нане (преди 8 месеца)
Рейтинг: 6126 | Одобрение: 1011
На влашки ром прилича 
1
1
MrBean (преди 8 месеца)
Рейтинг: 64769 | Одобрение: 8584
А за ТИМ дръжки така ли?
1
0
:) (преди 8 месеца)
Рейтинг: 26398 | Одобрение: 7453
Видяла жабата, че подковават коня и си подала крака! 
6
0
:) (преди 8 месеца)
Рейтинг: 26398 | Одобрение: 7453
Не може да бъде, каква изненада, шокиран съм! Не съм го очаквал от ГЕРБ! ПраСелянина сигурно ще се пръсне от кеф, пак възможност да се краде с ГЕРБ ... а усвоява имам предвид. Те усвояват! Не крадът! 
7
0
kris (преди 8 месеца)
Рейтинг: 210390 | Одобрение: 17845
Борисов : свои хора, наши хора, МОИ хора.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
php shell shell download ucuz takipçi al leke kremi takipçi al pubgmobile antalyahaber antalya hamam böceği ilaçlama
реклама sikik