ООН продължи мандата на Агенцията за подпомагане на палестинските бежанци

14.12.2019 / 02:33 0

Общото събрание на ООН продължи с огромно мнозинство за още три години мандата на Агенцията за подпомагане на палестинските бежанци, предаде Ройтерс. Решението беше одобрено със 169 гласа "за" и девет "въздържал се". Против гласуваха само Съединените щати и Израел, пише bnr.bg.

Агенцията, основана през 1949 г., се занимава с образование, здравеопазване и социални помощи, както и изграждане на жилища и микрофинансиране за над 5 милиона регистрирани бежанци на Западния бряг, ивицата Газа и Източен Ерусалим, както и в Йордания, Ливан и Сирия.

Тя беше изправена пред големи финансови затруднения миналата година, след като Съединените щати, които имат най-голям принос за нейния бюджет, спряха годишната си вноска от 360 милиона долара. Съединените щати и Израел обвиняват Агенцията за подпомагане на палестинските бежанци в лошо управление и насаждане на антиизраелски настроения.

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финансова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама