Обама не иска нови санкции срещу Русия

13.12.2014 / 00:36 1

Американският президент Барак Обама се отнесе предпазливо към възможността САЩ да наложат допълнителни санкции на Русия заради намесата в Украйна, защото това може да предизвика разделение между Америка и Европа, предаде агенция Ройтерс. В момент, когато някои конгресмени обмислят налагане на нови санкции, Обама каза, че следваният от него подход, при който САЩ действат до голяма степен в съзвучие с Европа, в крайна сметка ще накара руския президент Владимир Путин да преосмисли своите действия по отношение на Украйна.

„Мисля, че е погрешна преценка да се смята, че можем просто да засилваме санкциите още и още, и още, докато най-накрая Путин промени мнението си“, каза Обама, цитиран от блиц. Според него Путин в крайна сметка ще вземе стратегическо решение, ако признае, че Европа и САЩ стоят рамо до рамо в дългосрочен план.

„Ако те видят, че няма пробойни в коалицията, тогава с времето може да видите как те казват, че цената за тяхната икономика е по-голяма от каквито и да е стратегически ползи, които получават“, заяви Обама. 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
1
krasko (преди 5 години)
Рейтинг: 7724 | Одобрение: 2719
дупката под западните задници беше направена........сега въпросът с повишена трудност е , как да я запълним.........?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама