Обърналият се камион счупил гръбнака на граничния полицай

27.12.2014 / 22:41 2

Гръбначномозъчна травма е причинила смъртта на 34-годишния служител на "Гранична полиция" Асен Асенов - това е показала аутопсията, извършена сутринта, пише "24 часа". Има прекъсване на гръбначния стълб в областта на шията, казва съдебният лекар Галина Милева.

След удара се е получил теч на гориво, на няколко места по кожата на загиналия мъж останали белези от леснозапалимата течност.
34-годишният Асенов е бил зад волана на зила, който се обърна в дере край черен път до българо-турската граница. Инцидентът стана 30 минути след полунощ на 26 декември. Мъжът е останал затиснат под кабината, затова се предполагаше, че може да е починал от задушаване или да се е удавил в събралата се в дерето вода. Според експерти той е издъхнал за не повече от 5 минути, след като камионът се е обърнал.

Удар, после кълбо от хора и няколко минути в безсъзнание - така описва кошмара от преживяното един от ранените полицаи. Мъжете не искат да бъдат цитирани, тъй като са предупредени, че заради разследването не трябва да изнасят данни за инцидента. Категорични са обаче, че ако не са били във фургон, труповете щяха да бъдат повече.

От общо 14 пътници само двама са невредими. Те са пътували в кабината до Асенов. Имали са късмет, че камионът се е обърнал и е паднал откъм страната на шофьора. Шестимата ранени, които бяха приети в болницата, остават под лекарско наблюдение. Всички са в стабилно състояние, каза шефът на МБАЛ - Бургас д-р Георги Матев. Раненият, за когото се налага хирургическа интервенция, е Райчо Петков, научи "24 часа".

Антон Вълев от Бургас и Али Бекир от Кърджали обясняват, че сами са се обадили на близките си след катастрофата. И двамата имат кръвонасядания по лицата. Днес около 11,30 ч колеги на загиналия Асен Асенов взеха тялото от Съдебна медицина на МБАЛ - Бургас, за да го транспортират до родното му село Ореш. Италианският свещеник отец Енцо ди Клерико ще води опелото на загиналия полицай. Той ще бъде погребан днес от 14 ч, като опелото ще се извърши в католическата селска църква.

Наред с църковния ритуал загиналият Асенов ще бъде изпратен и с официални държавни почести и военна церемония. Очаква се на опелото да присъстват министър Веселин Вучков, някой от зам.-министрите или главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, както и шефът на Гранична полиция - Русе, комисар Димитър Чорбаджиев, кметът на Свищов Станислав Благов.

Благов каза, че общината заедно с МВР ще подпомогнат семейството на загиналия, като поемат разходите по погребението му.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
Кубрат (преди 8 години)
Рейтинг: 272 | Одобрение: 42
Скапана Държава,Скапани Пътища, Скапани камони и други скапани работи.........

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама