Обелете картоф, яйце и чесън за 5 секунди (видео)

21.01.2014 / 18:11 0

kulinar.bg

Беленето е може би най-досадната част за кулинарите.

Изисква време и цапане на различни уреди. А след това и миене. Да не забравяме и дребните люспички от различните плодове и зеленчуци, които се разнасят из цялата кухня.

За да избегнете тези неудобства, вижте съветите, които ви предлагаме за по-бързо и лесно обелване на най-често използваните продукти.

Яйцата са едни от неприятните за белене продукти. Черупките им понякога са просто непоносими и единственото, което успяваме да направим, е да ги нароним, което е голям проблем. Особено, ако трябва да послужат за украса или рецептата изисква да са цели.

Вижте обаче един трик, с който ще запазите сварените яйца цели. Той ще накара цялото семйство да се включи в беленето, най-вече децата.

Но внимавайте, защото много ще им хареса и може да ви се наложи често да похапвате варени яйца!

Ако ви предстои да приготвите рецепта, която изисква голямо количество чесън, не си играйте да го белите скилидка по скилидка. Просто вземете две купи за салата, сложете чесъна между тях и разтресете. Ефектът е невероятен и много ефективен. Освен това, отнема само няколко секунди.

Беленето на картофи понякога е голяма досада, имайки предвид малките люспички, които се разпиляват из цялата кухня и залепват по ръцете ни. Казваме си: "Ех, да имаше и друг начин". Има, разбира се! И то много лесен. Просто, след като сварите картофите, не ги оставяйте да изстиват известно време, а веднага ги потопете в ледена вода за няколко секунди, след което просто издърпайте обелката. Безумно лесно и бързо.

През зимния сезон кивито е един от най-любимите плодове. То е сладко, полезно и...трудно за белене. Колко често чуваме: "Яде ми се, но ме мързи да си го обеля"? Вижте един трик за лесно белене на киви, който и най-мързеливите няма да спрат да използват. Снабдете се само с нож и лъжица.

Ако обичате нарове, но често пропускате да ги ядете заради трудното им почистване, сега е моментът да видите как може да промените това. Нуждаете се единствено от дървена лъжица и купа. С този трик нарът ви ще е обелен за около 10 секунди.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама