Областна управа - Варна провери сигнал за паднали скални късове

10.01.2022 / 14:50 2

Кадър Гугъл Мапс

От областна администрация във Варна изпратиха писмо до медиите преди минути.

Публикуваме го без редакторска намеса.

По повод  постъпил сигнал на 07.01.2022 г. за наличие на паднали каменни късове около скалния масив по пътя в местността "Перчемлията“ в град Варна и изнесени впоследствие недостоверни и непълни данни, Ви предоставям следната информация:

Независимо, че поддържането на пътни участъци не е в компетентността  на областния управител на Варна,  предвид установения висок обществен интерес, на 07.01.2022г. е разпоредена и извършена съвместна проверка от служители в Областна администрация Варна и ОПУ на АПИ Варна. При обхода на посочения участък не е установено наличие на паднали каменни късове и /или клони от дървета, препятстващи преминаването с автомобили.

След извършена служебна проверка  в информационната система на СГКК е установено, че посочения участък е с местоположение гр. Варна, р-н "Приморски“, Природен парк "Златни пясъци“, м.к.к. "Чайка“, собственост  на имота е Държавно лесничейство - Варна.

Цитираният по горе участък не фигурира в пътната мрежа на ОПУ на АПИ Варна, т. е не е част от републиканската пътна мрежа и поддържането му не се осъществява от ОПУ на АПИ Варна.

Изпратени са писма до община Варна, Държавно лесничейство- Варна и ОПУ на АПИ - Варна с искане за произнасяне,  кой поддържа проверявания пътен участък; дали са получавани сходни сигнали и предприемани ли са действия за изчистване на паднали каменни късове и / или части от дървета; коя институция отговаря за обезопасяването на скалния масив; каква дейност възнамерява да извърши в тази връзка.

Отделно от горното, изискано е незабавно поставяне на предупредителни табели, определящи участъка като опасен.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
Серж (преди 1 седмица)
Рейтинг: 13344 | Одобрение: 639
Последно...Има ли паднали камъни на пътя или не?...
1
0
Ман40 (преди 1 седмица)
Рейтинг: 8491 | Одобрение: 1531
т.е. Лозарите се оправят самиии. Или през пътя за Кичево!
RB

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама