Областният управител на Варна начерта нова карта на България! Иска да управлява Обзор и Кранево

07.06.2016 / 16:01 5

Мястото на Обзор и Кранево е във Варненска област, заяви в интервю за Дарик областният управител Стоян Пасев.

„Обзор, който в момента е на територията на област Бургас, така или иначе се обслужва транспортно от северния морски град, затова е логично да премине към нас”, коментира Пасев. Аргументите му за Кранево, което е в област Добрич, са по отношение на решаването на проблема със свлачищата по пътя край морето. Свличането на земни маси между „Златни пясъци” и „Албена” се намира на територията на две области и няколко общини, съобщи Дарик.

Заради свлачището между „Златни пясъци“ и Кранево има реална опасност да пропадне пътят в района, призна областният управител.

„При последния обход там огледът показа, че пукнатината е на 4,5 метра от асфалта. Водопроводът там е компрометиран и започна подмяна. Проблемът е, че свлачището е на територията на две области – Варна и Добрич, и всички институции си прехвърлят отговорността. Освен това няма и готов проект“, заяви Пасев и уточни, че двете областни администрации заедно ще кандидатстват за проектиране.

Все още проблем при свлачището на „Трифон зарезан“ са частните парцели.
„Хората там си мислят, че имат едва ли не нефт. Искат по 1 - 1,5 млн. лв. за обезщетение и така парцелите стават непродаваеми. Собствениците водят и дела срещу държавата, че не могат да си ползват парцелите. Там има предпроектни проучвания. Решението е да се изгради мост върху пътя и да се отвори още един изход откъм „Златни  пясъци“. Работата обаче едва ли ще започне през този сезон“, каза Пасев.

Свлачището на Алея първа, което беше укрепено миналата година, не е опасно, но проблемът там не е напълно решен, призна той.

Повечето сухи дерета извън регулация във Варненско са затлачени и е възможно да предизвикат наводнения, посочи още той. Проблемът е, че Областна администрация има задължението да ги поддържа, но за целта не се отпускат средства.

„450 са деретата във Варненско и повечето са затлачени. С помощта на общините се прави всичко възможно да се поддържат в добро състояние. Но са нужни законодателни промени - да има бюджет за областните управители или за общините, с които да се чистят деретата“, обясни Пасев.

Областният управител увери, че работи в тандем с кмета Иван Портних. До момента Пасев е върнал 11 решения на почти всички Общински съвети в областта.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

https://linktr.ee/duvar.kagidi

3
1
anton78 (преди 6 години)
Рейтинг: 4780 | Одобрение: 755
ДО ВИТАЛ Абре младежо ти чуваш ли се какво приказваш бе. Като не ти харесва Варна какво аджаба правиш ти тук насаждаш омраза или искаш хората тебе да те плюят.Или може би вероятно не ти се живее по добре замълчи.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама