Обмислят нов етажен паркинг с градинката от нашето детство върху него в "Дупката" във Варна

13.03.2018 / 11:10 11

Снимка: Varna24.bg

Етажен паркинг с атрактивна зона за отдих и монумент върху него може да се роди в "Дупката", която от години е като язва в сърцето на Варна. Това сподели за Varna24.bg главният архитект на Варна Виктор Бузев. 

"Общината в продължение на три години активно търси варианти да придобие собствеността на останалата част, която не е общинска собственост. Чрез дяловете в пловдивския панаир не успяхме да добием собствеността върху това емблематично място за града. Уверен съм, че ако това се случи, в обозримо бъдеще, това е чудесно място за изграждане на етажен подземен паркинг, който ще е необходим при въвеждане на синята зона, а на нивото на булеварда "Княз Борис I" да се възстанови градинката, която си спомняме от нашето детство.

С кмета сме обсъждали варианта да се появи монумент в тая градинка на братята Кирил и Методий или на техните ученици, тъй като във Варна реално нямаме такъв тържествен монумент, където да завършва шествието на 24 май. Централната градска част има нужда от още едно площадно пространство.

По предвижданията на ОУП зоната предлага много възможности за реализиране на инвестиционни проекти", каза Виктор Бузев.

Според него в града има още няколко подходящи места за етажни паркинги, които да бъдат алтернативи на синята зона.

На ул. "Цариброд" според него има имот, където може да се изгради етажен паркинг. На влизане от Бургас от моста в дясно по пътя за бул. "Девня" също имало инвестиционен проект, където най-бързо може да бъде изграден такъв паркинг.

"На територията на пристанище Варна-Изток има терен, който също е добър за тази цел. Товарните коловози на жп гара Варна са около 20 декара и не се използват, затова там също е подходящо място за етажен паркинг", смята главният архитект.

Той сподели, че се надява на частна инициатива за изграждането на съоръженията.

"Този, който първи направи такъв паркинг ще покаже на останалите един работещ бизнес модел. Този инвеститор ще има моята подкрепа и аз съм убеден, че и от паркиране може да се печели“, каза Виктор Бузев.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Герге ле (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Тоя дрисльо Бузев, който каза, че "тротоарът е част от настилката", си вярва, че лумпените с коли (като онези в неделя) ще паркират на посочените от него бъдещи етажни паркинги (99% платени) и после пиклите с 2 кг грим/маска ще ходят пеш 6754930 часа до Морска гара и Морската градина? ДА БЕ, ДА!
1
0
аз (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Спомням си ХУЙЧО... Там никога не е имало сгради а градинка с фонтан по средата и някакви бараки-метални.
2
2
уйчо (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
az, не искам да обиждам селяните, ти си дошъл във Варна от гората! аз съм роден и живея на 100 метра от това място. спомням си, как един трактор дърпаше с проволка, прекарана през прозореца на една от стените, защото се озориха да я съборят тази сграда. ти спомняш ли си кога беше това бе, нещастник?
4
0
до Дедо (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Бузев е от Варна, но си прав, че "само надува балони". До сега нищо.
4
1
Веско (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
В повечето "нормални" държави, ако собственик на имот не го подържа в изряден вид и не отговаря на градоустройствения план, му се правят едни предписания. И до към година отива на търг при неизпълнение. Не че при нас няма да се стигне до злоупотреби, но и сегашното положение е отврат.
3
0
БРЕЙ (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
много мислят там от Високата порта, а нищо не правят...
5
1
Дедо (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Абе, Бузев, стига си надувал бузи и балони, ами направи нещо реално за Варна(ако изобщо си варненец), щото вече ни писна от вас !!!
3
0
партизанин (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
'Няма друг Комунизъм освен Еврейския"-Хенри Форд("Бил Гейтс"на своето време).Тук и комунизмът ни е като другото.Едните комунисти умряха, за да могат другите им съратници(някои от които,и повечето)изпълзяли около и на самия 9-ти,да изградят Едрият Червен Капитал.Децата и внуците(че и правнуците)продължават,вече със слугинаж на Нови господари.Както се казва-Две Звездички-Две сестрички.Така,че-не се дърляйте.
3
0
ъ (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
пак ли за тая дупка..вервате ли, че нещо ще се случи
4
3
az (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ЯкошибаН, пак не си разбрал-комунистите изградиха държавата, а демократите унищожиха всичко и заточиха народа не в Петлешев и Владиславово, а през девет планини в десета, чак в чужбина.
7
0
якошиба (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
КОМУНИСТИТЕ ВЗРИВИХА ХУБАВИТЕ СГРАДИ ПАМЕТНИЦИ НА КУЛТУРАТА ЗАТОЧИХА СОБСТВЕНИЦИТЕ В ПЕТЛЕШЕВ И ВЛАДИСЛАВОВО И ИЗСРАХА ТАЯ ГРОЗНА ДУПКА АЗ БЯХ ТАМ КАТО ВЗРИВИХА СГАРАДИТЕ РОДИТЕЛИТЕ НА БРАТОВЧЕД МИ ПЛАКАХА КАТО ДЕЦА И СЕ ПОБОЛЯХА И УМРЯХА СЛЕД ТОВА -ТАЗИ ДУПКА Е ЕДНА РАНА ОТ КОМУНИЗМА
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама