Община Варна даде над 1 милион за електромобили. С тях ще разнасят скобите из синята зона (снимки)

13.08.2019 / 16:15 6

снимки: Live.Varna.bg

Община Варна осигури 18 нови лекотоварни електрически автомобила, които започват да контролират паркирането в „синята зона“ в морската столица. Това е част от последователната ни политика за насърчаване и стимулиране на използването на екологично чист транспорт, с цел подобряване показателите на атмосферния въздух, съобщи кметът Иван Портних.

Днес той направи оглед на колите, заедно с Младен Иванов, директор на ОП „Общински паркинги и синя зона“, което ще стопанисва новите придобивки. Превозните средства са на стойност 1 072 500 лв, като парите са осигурени от ЕБВР.

Разходите за експлоатация на един електромобил е 1 - 2 лв. на 100 км пробег, без допълнителни средства за масла и филтри. На 25 юли е обявена обществена поръчка за доставка и изграждане на 31 зарядни станции, които ще бъдат поставени в центъра на града. От тях 22 ще могат да се ползват безплатно и от гражданите и гостите на Варна. Собствениците на електрически автомобили вече паркират безплатно в "синята зона" в морската столица. 

Ще дадем личен пример как може да се използват такъв тип автомобили в градски условия, като не се замърсява околната среда, каза още кметът Иван Портних. Той припомни, че Община Варна кандидатства и за нови електробуси, чрез които ще се обнови изцяло автопарка на градския транспорт. До момента в общинската фирма "Градски транспорт" ЕАД има 85 нови автобуса и 35 нови тролейбуса, осигурени чрез проекти по оперативни програми.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
10
7
cron1 (преди 11 месеца)
Рейтинг: 17450 | Одобрение: 2920
Тези сини зони са НЕЗАКОННИ! Улиците на града са ПУБЛИЧНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, следователно са и НАШИ!!! Тази зона обогатява само съвета! Познайте кой взима парите от нея? ГнявГнявГняв
10
5
гарфилд (преди 11 месеца)
Рейтинг: 36169 | Одобрение: 14114
Стойност 1 072 500 лв.18 електромобила.Като разделиш двете числа,излиза 59 583 лв.бройката.За тези пари можеше да вземе,няколко S-класи.Разсипията продължава...8-)
23
17
Mercenary (преди 11 месеца)
Рейтинг: 44948 | Одобрение: 10168
Защо не им купи за 10 000 лева електрически велосипеди?
22
3
Варна (преди 11 месеца)
Рейтинг: 76577 | Одобрение: 36802
какъв бизнес нюх? това е едно прахосване на готови пари. политиците не са като нормалните хора. те не разбират как се вадят пари с честен къртовски труд. непонятно им е. чувстват се сякаш всичко им се полага по право да пилеят и да пръскат за щяло и нещяло и да се тупат в гърдите с чужди заслуги. некадърници нещастни 
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!
20
1
Уйо (преди 11 месеца)
Рейтинг: 37283 | Одобрение: 7978
Никакъв бизнес нюх. Кога ще ги избият с глобите тези 1 милион лева?
27
3
Варна (преди 11 месеца)
Рейтинг: 76577 | Одобрение: 36802
а защо първо не запълниха дупките в кирливата синя зона? до електромобили опря. Портних, целият ти град смърди и една кочина. Цялата ти работа е един супер скъп пиар във фейса и да плащаш на платени клакьорчета да ти държат микрофона. Слез на земята овреме. Който много се самозабравя и си вярва накрая пада долу болезнено. 
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама