Община Варна отново спасява "Спартак", дава им 250 хил. лева от бюджета

24.06.2019 / 16:50 4

250 хил. лева от местната хазна ще получи ФК „Спартак-Варна“. Това решиха общинските съветници от ПК „Финанси и бюджет“, като направиха уточнението, че финансовата помощ ще бъде еднократна.

„Приходите, които в момента реализираме, са недостатъчни за участие и завършване на сезон 2019/2020 г. във Втора лига. Заради ремонта на стадиона сме принудени да гостуваме на други терени, което е свързано с допълнително финансиране. На този етап е трудно намирането на спонсори, защото не можем да им предоставим площ за рекламиране“, изтъкна пред съветниците Марин Маринов, член на Управителния съвет на „Спартак – Варна“.

В отговор председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов каза, че има видими резултати от страна на ФК „Спартак-Варна“, който след 4-годишна пауза се завърна в професионалния футбол. „Оптимист съм, че преди Нова година ремонтът на стадиона ще бъде завършен. През последните месеци отборът постигна много, затова нека отново да го подкрепим“, посочи Балабанов и уточни, че помощта ще бъде еднократна.

Друга точка в дневния ред на днешното заседание бе одобряване на такси за водовземане от минерални води – изключителна държавна собственост, които бяха предоставени за стопанисване на община Варна.   През февруари общината получи правото да управлява и ползва минералните води от двата новосформирани участъка от находища: №100 – район „Североизточна България“, и №101 – район „Варненски басейн“.

Варна, както и общините, с които споделя участъци от находищата, поемат управлението за първи   път, поради което все още няма достатъчна информация за финансовите аспекти по стопанисването и управлението, съответно относно формирането на цена. По тази причина беше решено да се прилага тарифата за таксите за водовземане, за ползване на воден обект и за замърсяване, приета от Министерски съвет в края на 2016 г.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
10
2
Oblak (преди 4 години)
Рейтинг: 843 | Одобрение: 278
Що за глупости Балабанов? Бил оптимист някакъв юрист за нещо, което не разбира. Майстор на спорта на Спартак съм и умирам от мъка за начина по който  всичките имоти на дружеството се разпиляха, но някакви еднодневки да пилеят парите на варненци е прекалено!!!
12
14
Mercenary (преди 4 години)
Рейтинг: 47466 | Одобрение: 11156
Като видя за какви странни скулптори из центъра на Варна ни отиват парите, тези са бял кахър ...
13
16
на светло (преди 4 години)
Рейтинг: 5209 | Одобрение: 909
докога ще раздавате моите пари и тези на всички данъкоплатци от Варна бе идиоти общински съветници? не може на частно търговско дружество да се дават безвъзмездно публични финансови средства! НПО -та заспали, футболът в този случай остава на заден план, защото е нарушена ДРАСТИЧНО законността в тази държавица................административно-правораздавателните органи са в трепетно очакване на вашите компетентни сигнали, жалби и искове............
за сега - добре!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама