Община Варна преброи животните по улиците: 630 кучета, 2008 котки за 2016 г., вече обаче се били увеличили!

18.05.2017 / 13:27 11

снимка "Петел.бг"

630 са бездомните кучета по варненските улици, а уличните котки - 2008. Това е показало преброяване през миналата година, поръчано от общината, съобщи в предаването „Зала Пленарна” по Дарик зам.-кметът по сигурността Тодор Иванов, според когото безпризорните животни са много повече. Макар че се вземат всички законови мерки за ограничаване на популацията им, техният брой не спира да расте, призна той.

„Големият им брой се дължи на хората, които подхождат безотговорно и емоционално, когато си вземат любимец. При първите трудности по отглеждането им те решават да изоставят животното и да го изхвърлят на улицата. Този процес продължава. Изоставят се здрави животни, които не са кастрирани и се размножават”, коментира Иванов.

Той припомни, че всеки, който не държи да има породисто куче, може да осинови животно от общинския приют в Каменар. От началото на годината досега нови стопани там са намерили 42 кучета.

Драстично намаляват нарушенията при паркиране в морската градина, съобщи още зам.-кметът. Докато през миналата година са издадени 2001 глоби по фиш и 25 акта, за същия период на тази установените нарушения са 255, или осем пъти по-малко, пресметна Иванов.

„Варненци най-после разбраха, че морската градина е парк и не може да има коли там. Лошото е, че този вид нарушения при паркиране не намаляват в града. За миналата година има 5651, а през тази са 6944. Това пречи на гражданите, на майките с колички, на хората с увреждания. Вярно е, че не навсякъде има места за паркиране, но трябва законът да се спазва. Много варненци предпочитат да платят глоба, отколкото да паркират на платен паркинг”, посочи зам.-кметът по сигурността.

Най-много нарушения при паркиране има в центъра на града – в „Одесос” и „Приморски”, в кварталите пък се паркира в зелените площи, добави той.

Тодор Иванов увери, че работата по изграждане на Синята зона в града продължава. Обществената поръчки за централизирана система за управление на паркирането е приключила, предстоят още 3. Според него най-оптимистичният вариант е тя да стартира в края на есента, ако няма утежняващи обстоятелства. По-реалистично обаче е това да стане през пролетта, или в средата на следващата година.

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
БАЙ ХОЙ (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
КОГАТО ПУСНАХА ФИЛМА " ПРЕБРОЯВАНЕ НА ДИВИТЕ ЗАЙЦИ" ГО ГЛЕДАХМЕ И СЕ СМЕЕХМЕ ! БЕШЕ КОМЕДИЯ !! А СЕГА ПЛАЧЕМ - ОКАЗА СЕ РЕАЛНОСТ !!!
2
0
България е кенеф (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Не съм чувал някой да кастрира котки във Варна. Че даже и за кучетата не е сигурно. То как може някой да стои на клон и да го реже? Нали като изпокастрират всичко ще им секне бизнеса за милиони. (Ще остържем поредния пацул от подметката,и ще попържнем на глас)Ракията лекува увредена психика.Наздраве!
1
0
ИЛИЕВ (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
На нашата уличка която е 150 метра дължина  ,казва се "Преспа" и е до Шишковата градинка имаме поне 100 котки .Който не вярва нека дойде и ги преброи.
1
0
ИЛИЕВ (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
То само на нашата улица "Преспа" до Шишковата градинка има най-малко 100 котки,ако някой не вярва да дойде и да ги преброи.А уличката ни е 150 метра .
6
1
баба Яга (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Общината ще бъде ли така добра да уведоми гражданите колко плати на преброителите ? Каква е гаранцията за достоверност на данните ? Котките дали не са 2007 или пък 2010 ? Каква е била методологоята на преброяването ? Как и колко време са обработвани данните ? Колко животни са били бременни по време на преброяването ? Усмивка Абе изобщо голяма дейност е кипяла в общината,а гражданите все недоволни Усмивка
7
0
*** (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ние броим бездомните кучета безплатно всеки ден .И сега като платихте за преброяване какъв проблем решихте с изхарчените на вятъра пари
7
3
todor (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
вместо да ги брои, да вземе да ги махне от улиците!!!!
7
0
varna (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Много ми е интересно как са ги преброили.Да не са лазели в храстите.
2
0
bg 2016 (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
10 PEKINEZA  OT SAJGON ,  A STE BADE VARNA OBRAZCOV GRAD,  BEZ POMIJARI.
10
0
Loshiq (преди 11 месеца)
Рейтинг: 5190 | Одобрение: 1375
Зам кмета да не дрънка глупости а да вземе да поработи малко. Да прибере бездомните животни в приюти и да построи нови паркинги, а не да прави съществуващите платени.
9
0
ъ (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ба....кой ги преброи 
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама