Община Варна предвижда 1,5 млн. лева за зимна поддръжка

10.11.2014 / 21:35 5

Община Варна предвижда 1,5 млн. лева за зимна поддръжка, като сумата може да варира в зависимост от метеорологичната обстановка. Това съобщи заместник-кметът на Варна Христо Иванов, цитиран от Радио Варна. Той припомни, че районните кметства разполагат с правомощия за организация и контрол на дейностите по почистване, обработване и обезопасяване на уличната и пътната мрежа от сняг. Това стана ясно по време на съвместно заседание за зимната подготовка на институциите на територията на община Варна.

Със заповед на кмета Иван Портних кметовете на райони и на кметства трябва да сформират комисии, които да осигуряват и контролират дейностите по зимната поддръжка. При нарушение да съставят констативни протоколи на изпълнителите, както и да изготвятежеседмични доклади с резултати от извършената дейност.Три от снегопочистващите фирми, ангажирани с поддръжката на уличната мрежа в община Варна обявиха, че имат готовност за реакция при снеговалеж.

От болниците и общинските диагностично-консултативни центрове във Варна обявха, че са въвели мерки за справяне в тежка зимна ситуация. От болница „Св. Анна“ съобщиха, че ще работят 11 спешни и 9 мобилни екипи и ще бъдат разкрити 26 допълнителни легла. Такива ще има и за болните на хемодиализа в болница „Св. Марина“. В АГ болница също са в готовност, осигурено е отопление на болницата, отчетоха от здравното заведение. Училища, детски градини и ясли са снабдени с гориво, в социалните звена също е създадена необходимата организация за зимния сезон. "След 20 ноември приютът в СУПЦ „Анастасия Д-р Железкова“ има готовност при лошо време да приеме над 50 души без дом", съобщи Луиза Каспарян от дирекция „Социални дейности“. Подсигурена е и работата на социалния патронаж, който обслужва над 1000 души. /"ПЕТЕЛ"

Следете 24 часа в денонощието най-ексклузивните новини от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
teodor999 (преди 6 години)
Рейтинг: 7651 | Одобрение: -549
Те хубаво се предвиждат,ама да не стане хем парите усвоени,хем варненци да карат по лед ,вместо по асвалт!
0
0
zebster (преди 6 години)
Рейтинг: 4208 | Одобрение: 1123
Незнам дали са много тези пари, но дано не се налага да се харчат. Ако е без много сняг зимата, могат да се вложат много добре в кърпенето.
0
1
Варненецът (преди 6 години)
Рейтинг: 440 | Одобрение: 165
сумата е ужасяващо ниска за голям град като Варна и напоследък има ужасяващо ако не снежни то изпълнени с много лед улици декември - януари и февруари. Всичките тези поне 60 дни от средата на декември до края на февруари трябва да се пръска луга върху леда! Само дето пак няма да го правят всеки минусов ден! И ще има много баири с лед и катастрофи!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама