Община Варна с идея да направи къщата на Антон Новак в музей

29.10.2020 / 03:40 2

Снимка: Булфото

Ще стане ли музей къщата на  Антон Новак  в Морската градина във Варна? Това са плановете на общиата. 

Започна обследването на къщата на чешкия архитект  – създател на Морската градина, а целта е  изготвяне на технически паспорт на сградата, съобщиха от дирекция „Култура и духовно развитие“ към Община Варна.

Тя се намира в Приморския парк и бе предоставена от държавата на Община Варна за безвъзмездно управление. В момента се работи по подготовка на техническата документация за ремонт на къщата и превръщането ѝ в културно-исторически център, свързан с живота на Антон Новак и създаването на Морската градина. Успоредно с това Община Варна подготвя проектно предложение за дигитализиране на архива на паркостроителя.

Наследници на Антон Новак са готови да предоставят на Община Варна богат архив от снимки и кореспонденция, които не са публикувани. Проектът предвижда и създаване на албум с архивната колекция, заявиха от дирекция „Европейски и национални оперативни програми“.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

https://linktr.ee/duvar.kagidi

3
0
kaka (преди 1 годинa)
Рейтинг: 52987 | Одобрение: 6527
Трябва да побързат защото магареши или дънката ще я купят и построят чудовищно грозно нещо.Както всичките им грозни творения. А за идеята ако наистина е сериозна ,я подкрепям с десет пръста. Защото заради него и още една шепа уникални човеци си имаме този красив град и тази красива морска градина.Новите разрушиха почти всичко хубаво създадено и застроиха с грозни згради без дух и унищожиха облика на Варна -морската царица.
3
0
4udovi6teto (преди 1 годинa)
Рейтинг: 36500 | Одобрение: 9445
Похвална идея, дано се осъществи! Този изумителен парков архитект заслужава признателността на поколенията!
Валери Станков

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама