Община Варна се обяви за зона без бежанци! Местният парламент прие декларация срещу настаняването на емигранти

20.12.2016 / 16:38 13

снимка Дарик
Варненският Общински съвет прие почти с пълно единодушие декларация, с която категорично се обявява против настаняването на бежанци на територията ѝ и изграждането на центрове за прием на емигранти. Предложението беше направено от общинския съветник Димитър Карбов. На днешната сесия то получи подкрепа от съветниците от най-голямата група в съвета, тази на ГЕРБ. Лидерът на тяхната фракция в местния парламент Марица Гърдева обяви, че декларацията съвпада с изказванията на кмета на града Иван Портних по темата и категоричните му думи, че във Варна няма да се прави бежански център. „Мое лично мнение е, че като туристически град трябва да се предпазим от такива гости”, добави Гърдева. При гласуването на декларация само двама съветници гласуваха „въздържал се”.
Ето и текста на документа:
                                                                                    ДЕКЛАРАЦИЯ
    
     Ние, общинските съветници в Общински съвет – Варна, изразяваме загриженост и тревога, че нашият град може да се окаже потърпевш от мощния мигрантски поток, който тече към Европа.
     Предвид собствените ни икономически, финансови и социални проблеми, категорично сме против превръщането на Община Варна в жертва на нарастващата международна и хуманитарна криза.
     Декларираме, че НЕ желаем на територията на община Варна да се настаняват лица с различна религиозна, етническа и културна принадлежност от чужди държави на територията на община Варна в центрове за настаняване, общежития или други организационни форми за настаняване на чужденци с предоставено убежище или международна закрила.Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
6
khm (преди 5 години)
Рейтинг: 43161 | Одобрение: 16296
Бре, живи да не бяхме!!! Капка разум имало в техните глави, че и заработил даже. малко късно, но все е нещо. Ама трябваше да гласуват не само срещу настаняването им и изграждането на лагери тук. Трябваше наредба да приемат срещу самото им ДОПУСКАНЕ тук и да позволят стрелба на месо по нарушителите! Щото сега те пак могат да се мотаят по улиците и да правят поразии ама общината ще е с чисти ръчички понеже не са официално приети и настанени.
14
0
*** (преди 5 години)
Рейтинг: 338 | Одобрение: 148
От София какво да скръцнат... трябва да подкрепят това мислене, защото вярвам че, всички подкрепят мнението бежанците да се върнат там от където са!!! Аз не ги искам тук, всички около мен също... такава долна сган няма работа не само по нашите земи, а и навсякъде извън тяхната държава!
6
15
морският (преди 5 години)
Рейтинг: 37444 | Одобрение: 21759
Сега приемете декларация ,че не искаме и марсианци.
Рейтинг: 43800 | Одобрение: -1925
Така ще е докато не им скръцнат със зъби от София и веднага ще подвият опашкаУсмивка
6
8
qaz1 (преди 5 години)
Рейтинг: 1069 | Одобрение: 249
много удобно, другите общини които не са сколасали да го духат
29
1
squeezer (преди 5 години)
Рейтинг: 8710 | Одобрение: 3200
БРАВО!Ето това е новина,дано е така.......

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама