Община Варна ще довърши спортната зала на СУ "Найден Геров" за 15.09., може и със собствени пари

16.06.2023 / 16:08 5

снимки Фейсбук/VII СУ “Найден Геров”

Редактор: Веселин Златков

Община Варна има намерение да довърши спортната зала на VII СУ “Найден Геров” за първия учебен ден. Това става ясно от изявление на председателя на общинския съвет Тодор Балабанов. Той предлага, ако не се намери друга възможност, общината сама да финансира довършването на обекта.

За строителството на спортния обект има сключен договор през 2021 г. с възложител Министерството на младежта и спорта. Към настоящия момент срокът на договора е изтекъл, а строежът – незавършен. Община Варна е поискала от държавното ведомство информация относно актуалния статут на обекта, но няма нито отговор, нито предприети действия за приключване на строителството, съобщиха от пресцентъра на местния парламент.

Предвид важността на обекта Балабанов предлага, в случай че няма реакция от Министерството на младежта и спорта, Общински съвет да даде съгласие Община Варна да осигури финансови средства за завършване на физкултурния салон на училището в най-големия административен район и с ежегодно растящ брой ученици.

Междувременно близо 1200 души са подкрепили петиция в интернет, която настоява държавата да изпълни ангажимента си и да довърши спортната зала. VII СУ “Найден Геров” във Варна е куриозен случай с това, че училището никога е нямало физкултурен салон в дългата си история.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
Марио (преди 10 месеца)
Рейтинг: 18668 | Одобрение: 3588
Качеството на строежа е потресаващо ,все едно някакви неадекватни са я строили! Личи си ,че са крали с гъзовете си !!!Ангелче
1
1
Серж (преди 10 месеца)
Рейтинг: 160503 | Одобрение: 31563
Училището има два физкултурни салона, но те са вътрешни помещения и не са достатъчни от доста години...
2
4
kjk (преди 10 месеца)
Рейтинг: 36321 | Одобрение: 4106
Пак капачки ли ще събираме??? За орките пачки раздаваме!
5
1
KRISTINCHO (преди 10 месеца)
Рейтинг: 40922 | Одобрение: -383
Много парички ще окрадът общинарите. Общинските собствени средства са пари събрани от гражданите на Варна.
Нищо добро не те чака, ако в двора ти влезе КОМУНИСТ, ЦИГАНИН или КОЗА.
4
0
kaka (преди 10 месеца)
Рейтинг: 71214 | Одобрение: 9099
И коя е фирмичката от обществената поръчка изяла паричките ??? Защо не я съобщите както е нормално и да и се търси съдебна отговорност.... ,ааааа извинете забравих ,че съм в мафиотската герберска Варна и такива работи не се питат.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама