Община Варна забранява кучетата на плажа през лятото

04.08.2022 / 17:02 11

снимка Pixabay

Редактор: Веселин Златков

От 15 май до 1 октомври разхождането на домашни кучета по варненските плажове ще бъде забранено. Това приеха с единодушие съветниците от общинската комисия “Обществен ред и сигурност“, които одобриха промени в Наредбата за обществения ред. Собствениците на кучета ще могат да ги извеждат на плажа през останалите сезони, но  не и през лятото, съобщиха от пресцентъра на Общински съвет – Варна.

Разходките на питомците стават забранени на територията на учебни, детски и здравни заведения, както и на детски и спортни площадки. За тази цел собствениците им ще могат да използват парковете и зелените площи. Предвидени са санкции за притежатели на домашни любимци, които ги извеждат без повод, а за агресивни кучета е поставено условие да носят и намордник.

Съветниците решиха също, че храненето на улични кучета и котки няма да е забранено, но единствено ако не води до образуване на глутници.Те приеха и предложената забрана за допускане на всякакви лица до детските плошадки от 23:00 ч. до 07.00 ч.

По силата на новата Наредба за обществения ред, която трябва да се гласува от целия Общински съвет, извършването на производствена, търговска или друга стопанска дейност. Една от интересните подробности в наредбата е забраната за простиране на прани откъм фасадната страна на сградите, намиращи се на главни улици, булеварди и площади.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
3
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 358410 | Одобрение: 59475
Спомени от култов филм : за кучета и котки може, за прасета не може....! А скоро може и да открият първия свинариум на плажа.....Кой знае, всичко е възможно в Булгаристан....??
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
10
4
danx12n (преди 1 годинa)
Рейтинг: 14221 | Одобрение: 3021
С навици са, да. Пикаят и серат в пясъка където часове по-късно лежат хората, а децата си играят. Аз пък виждам проблем с мисловната ти дейност, която казва: Ако има малко народ на плажа - няма проблем кучето да пикае и сере там. 
"𝗲𝘂𝗿𝗼𝗮𝘁𝗹𝗮𝗻𝘁𝗶𝗰 𝗳𝗿𝗲𝗲𝗱𝗼𝗺 𝗮𝗻𝗱 𝗶𝗻𝗱𝗲𝗽𝗲𝗻𝗱𝗲𝗻𝗰𝗲 𝗮𝗿𝗲 𝗲𝘅𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝘃𝗲 𝗽𝘂𝗿𝘀𝘂𝗶𝘁𝘀 𝗮𝗻𝗱 𝗺𝘂𝘀𝘁 𝗯𝗲 𝗽𝗮𝗶𝗱 𝗲𝘅𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝘃𝗲𝗹𝘆" - обясни робовладелецът на освободения роб, докато му прибираше къшея хляб от ръцете
1
4
Wing (преди 1 годинa)
Рейтинг: 2282 | Одобрение: 817
Аз не виждам проблем с кучета на плажа рано сутрин или привечер като има малко народ на плажа. Домашните животни са си чисти, с навици и т.н. 
1
1
Иван (преди 1 годинa)
Рейтинг: 3214 | Одобрение: 844
Тръбата с лайната, не спира да тече в езерото, те за кучетата се закъхарили.Тази заповед е като онази с прането по терасите.Само се правят, че мислят нещо положително,а всъщност знаят че няма да има контрол.
0
9
село варна (преди 1 годинa)
Рейтинг: 20907 | Одобрение: -33
Какво като е забранено, днес пак ги гледам с кучета на плажа и във водата. Абсолютно никакъв контрол !!!
1
0
MrBean (преди 1 годинa)
Рейтинг: 141581 | Одобрение: -1839
Дреън-дрън.Какви са батките ако не си разходят питбула по пясъка!? И като стана въпрос за контрол,80% от кучетата по плажа са помияри,пардон бездомни или nomeless, тях кой ще ги прибере.По златните им пясъци е пълно с такива,едри,ситни,всякакви.
2
3
село варна (преди 1 годинa)
Рейтинг: 20907 | Одобрение: -33
Най- после, обаче ако не се упражнява контрол няма да има ефект. Ами милионите фасове в пясъка, с тях какво правим.
3
0
schumito (преди 1 годинa)
Рейтинг: 346 | Одобрение: 76
Такааа.До тук много добре,НО КОНТРОЛЪТ трябва да бъде на абсолютно ниво ,за да има ефект от тези ЗАБРАНИ. Така че нека се увеличи присъствието на контролни органи.
Знанието е сила
9
4
danx12n (преди 1 годинa)
Рейтинг: 14221 | Одобрение: 3021
Правилно. Че много дебили взеха да си разхождат кучетата на плажа по пясъка. Пикаят, кендзат и си заминават. 
"𝗲𝘂𝗿𝗼𝗮𝘁𝗹𝗮𝗻𝘁𝗶𝗰 𝗳𝗿𝗲𝗲𝗱𝗼𝗺 𝗮𝗻𝗱 𝗶𝗻𝗱𝗲𝗽𝗲𝗻𝗱𝗲𝗻𝗰𝗲 𝗮𝗿𝗲 𝗲𝘅𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝘃𝗲 𝗽𝘂𝗿𝘀𝘂𝗶𝘁𝘀 𝗮𝗻𝗱 𝗺𝘂𝘀𝘁 𝗯𝗲 𝗽𝗮𝗶𝗱 𝗲𝘅𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝘃𝗲𝗹𝘆" - обясни робовладелецът на освободения роб, докато му прибираше къшея хляб от ръцете
8
0
бачо Кольо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 17336 | Одобрение: 4826
То и на Ахтопол на влизане към плажа има табела като билборд,че е забранено с кучета на плажа,ама даже си ги къпеха в морето!
Колкото повече,толкова повече!
3
1
Off Road (преди 1 годинa)
Рейтинг: 26326 | Одобрение: 6561
А как стои въпроса с прасетата на плажа?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама