Общинари – господари! Във Варна правилата и препоръките към гражданите не важат за екипа на кмета Портних

07.08.2018 / 11:56 11

снимка: читател

Когато в „Петел“ публикуваме снимки на нагло паркиране, обикновено скриваме номера на нарушителя, защото колкото и да е грубо поведението му на пътя, личните му данни трябва да бъдат защитени. В случая обаче ще оставим номера на този автомобил на община Варна да се вижда.

Така може би ще се изясни кой точно е служителят на местната власт, паркирал на тротоара на тази натоварена улица в центъра на града. Надяваме се също някой негов началник да му поиска обяснение за това.

Вярно е, служебните автомобили на общината имат право на достъп на места, които са забранени за другите - при нужда. Това обаче не значи, че те могат да блокират допълнително един вече и без това блокиран тротоар.

Има и още нещо. Преди време журналисти питаха шефа на Синята зона във Варна Младен Иванов какво да правят гражданите, за които условията за кратковременно паркиране не са удобни. Той без притеснение посъветва гражданите да оставят колите и да вървят пеша по центъра.

Явно този съвет не важи за общинарите, на които разстоянието от бившия партиен дом до „Валентина“ им идва прекалено много и трябва да избръмчат с новата „Дачия“... Така де, нали не плащат горивото от джоба си?

А като казахме гориво... Преди по-малко от 10 години община Варна тръгна да снабдява служителите си с електрически мотопеди – за по-евтино и по-екологично придвижване в градски условия, без да се създават пречки. Какво стана с тази идея? Защо в днешната „високотехнологична“ и „иновационна“ Варна на кмета Иван Портних, служителите му бръмчат с коли, а не с алтернативен и безвреден транспорт? Така де, нали някой трябва да дава пример на гражданите?

Явно това няма да са общинските служители. За тях явно препоръките към гражданите на Варна не се отнасят, те са като абсолютни господари – над правилата.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
0
Варна (преди 8 месеца)
Рейтинг: 55791 | Одобрение: 30251
Библиотеката е голяма кражба пардон голям проект която се гласи от години. Гениално е. Хем култура хем кражба пардон проект за 50 милиона. Ще има и по някой лев за интелигенцията дето се пропива по банкетите и за журналята ще остане по нещо да бършат на Портних ..
ОСТАВКА НА ПОРТНИХ И ЦЕЛИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!
16
1
mutagen74 (преди 8 месеца)
Рейтинг: 1778 | Одобрение: 383
Някой да се изкенза върху капака!!!
26
2
Варна (преди 8 месеца)
Рейтинг: 55791 | Одобрение: 30251
осъзнавате ли в каква кочина живеем във Варна. тръгнали да глобяват за 20 сантиметра че човекът им настъпал боята за 20 милиона а тея говеда си правят каквото си искат. кога ще глобите някоя мутра бе мишки? за смяна сте всичките в общината. толкова сте с корумпирано и объркано мислене че и съдът не би ви оправил. трябва пълна смяна на системата. болни сте
ОСТАВКА НА ПОРТНИХ И ЦЕЛИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама