Общински имоти ще се ползват безвъзмездно за срок от 5 и 10 години за социална и образователна дейност

29.06.2020 / 12:58 2

Снимка: Булфото, архив

Положителни решения за безвъзмездно ползване на имоти (помещения) на територията на Община Варна гласуваха общинските съветници от ПК “Собственост и стопанство”, съобщава Радио "Варна".


Срокът на ползване за повечето е за 5 г., но има и такива имоти, които ще бъдат отдадени и за 10-сет годишен период. Част от тези помещения са предназначени за социални и образователни услуги, в това число и за нуждите на ОД МВР -Варна. Последният имот се намира на ул. “Св. Климент” във Варна и там се предвижда разкриването на паспортен център. Покритият спортен комплекс, разположен в I ЕГ във Варна, ще бъде безвъзмездно отдаден на ОП “Спорт - Варна”. Учебният процес и часовете по физическо няма да бъдат възпрепятствани, увери директорът на Дирекция “Собственост и стопанство” Петко Бойновски.

Петко Бойновски - директор на Дирекция ''Собственост и стопанство'' в Община Варна
Сградата на Районния център по трансфузионна хематология безвъзмездно да бъде прехвърлен на държавата, на Министерство на здравеопазването, решиха още съветниците. Това е сградата, която се намира на бул. “Цар Освободител” 100. 

Няколко точки от дневния ред бяха отложени за следващо заседание на комисията поради липса на оферти от застрахователни дружества за застраховане на имоти и имущества, общинска собственост. 


адв. Бранимир Балачев - общиснки съветник и председател на ПК ''Финанси'' към Общинския съвет във Варна
"Това, което даваме, трябва да има някакъв ефект върху обществото. Трябва да кажа, че Синята стая е продукт на взаимодействието между съдебната система във Варна в лицето на председателя на Окръжния съд, от една страна, а от друга - на Община Варна. Ние сме един от малкото градове в България, които притежаваме такава Синя стая. Ако някой е ходил там и е чувал, тя е пригодена за разпити на малолетни и непълнолетни свидетели", сподели адв. Балачев и каза, че ще гласува положително в тази точка от дневния ред на комисията.  Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
MrBean (преди 1 седмица)
Рейтинг: 33237 | Одобрение: 4992
Не само че не се накрадоха ами пак нямат пари.Сега повсеместната компетенция Раева какво ще прилапа,разни около кмета...всички до един лапачи.....Де на някой несретник да дат,на закъсало семейство...да да
1
0
ас (преди 1 седмица)
Рейтинг: 38263 | Одобрение: 11848
не се накродаха тези мръсни гербери.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама