Общинските разкопки за Зелена зона са причина за авариите с тока във Варна

01.06.2023 / 15:38 4

снимка Фейсбук/"Варна - ЦЕНТЪР - Граждански контрол върху общинското строителство и ремонти"

Редактор: Веселин Златков

Причината за спирането на тока на няколко места във Варна днес е ударен кабел при извършване на изкопни работи без съгласуване. Това съобщиха от Енерго-про след като преди обед без електричество остана района на бул. Чаталджа, както и този, който е захранван от извод МЕИ. От електроразпределителното дружество признават, че това не са единствените случа от началото на кампанията на община Варна за изграждане на новата Зелена зона за платено паркиране.

Друга част от прекъсванията на електрозахранването са дейности на ВиК, съобщават от компанията. От Енерго-про подчертават, че и единия, и в другия случай разкопаването не е сагласувано с тях. Дружеството настоява институциите да бъдат внимателни при извършването на дейността и да инструктират за това и фирмите изпълнители. Ето какво пише в тяхно съобщение до медиите:

 

Поради увеличения обем на изкопни дейности във връзка с проекта за изграждане на Зелена зона и ново улично осветление на територията на Варна зачестиха предизвиканите аварии по подземната електроразпределителна мрежа в града. Най-честата причина за прекъсвания на електрозахранването на клиентите в тези случаи са ударени кабели при несъгласувани дейности на фирми подизпълнители по проекта. Поредните два случая са от тази сутрин, когато бяха засегнати жители в района на бул. Чаталджа, електрозахранвани от извод Столетов, както и такива, електрозахранвани от извод МЕИ. Единствено благодарение на своевременната намеса на екипите на ЕРП Север повредата беше отстранена в рамките на около час. Често възникват и аварии след дейности на фирми, работещи по мрежата на ВиК.

ЕРП Север апелира към отговорните институции и ангажираните фирми да се подхожда с внимание при всички дейности по подземната структура на града, които биха могли да нарушат целостта на кабелната електроразпределителна мрежа на дружеството. Предварителната координация на изкопните дейности в съответствие с подземната мрежа на ЕРП Север ще предотврати неудобството за клиентите от липсата на електрозахранване поради несъгласувано разкопаване.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
2
kjk (преди 3 месеца)
Рейтинг: 24745 | Одобрение: 2085
Като гледам тоя работник как спазва охраната на труда, свят ми се завива!!!Без респираторна маска,без предпазни очила,без тифони,ако беше на запад кой знае колко глоби щяха да отнесат и той и работодателя му!!!:alien:
3
1
KRISTINCHO (преди 3 месеца)
Рейтинг: 40444 | Одобрение: -496
Така е след като общинарите, нямат карта на ВИК и ЕЛ мрежа изградена в града ни. Затова винаги ще има скъсани кабели и прекъснати водопроводи. Типична българска картинка.
Нищо добро не те чака, ако в двора ти влезе КОМУНИСТ, ЦИГАНИН или КОЗА.
1
0
kjk (преди 3 месеца)
Рейтинг: 24745 | Одобрение: 2085
Ровят като язовци през размножителен период,добре че няма пострадали!!!Ще изпуснат срока,досега спаха!!!:errm:

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама