Обвинената за убийството на баща си Елеонора се издържала от пенсията му, иска да я пуснат за да вземе социална помощ

02.12.2019 / 13:08 3

Сника: Varna24.bg

Окръжен съд – Варна определели постоянна мярка „задържане под стража“ на 37-годишната Елеонора М. обвинена в убийството на 61-годишния си баща.

Според Наказателния кодекс, престъплението, в което е обвинена се наказва с „лишаване от свобода“ от 15 до 20г., доживотен затвор или доживотен затвор без право за замяна.

Според обвинението, убийството е извършено на 28.11.2019г. в село Доброплодно, община Ветрино.  Елеонора пробожда няколко пъти с нож баща си, в следствие на което 61-годишният Стоян умира.

В съдебната зала държавното обвинение посочи, че двамата са живеели сами в изключително лоши битови условия. Елеонора М. не е работила и се е издържала и прехранвала с пенсия на баща си. В хода на разследването е установено, че обвиняемата има две деца, за които не се е грижила, като тепърва ще се установява тяхното местонахождение. Назначената съдебно-психиатрична експертиза в досъдебното производство показала, че 37-годишната жена е разбирала свойството и значението на извършеното, въпреки констатираната лека форма на олигофрения.

Защитата й поиска определяне на по-леката мярка за неотклонение „домашен арест“ с мотивите, че жената има постоянен адрес, съдействала е на органите на реда и е действала при самоотбрана.

Елеонора М. е с чисто съдебно минало. От съда тя поиска да се прибере на село, за да си вземе социалните помощи.

Варненският окръжен съд, като разгледа събраните до момента материали от досъдебното производство, прие, че съществува обосновано подозрение, Елеонора М. да е съпричастна към деянието, в което е обвинена. Предвид тежестта на престъплението и предвиденото наказание - „лишаване от свобода“ за не по-малко от 10 години, съдебният състав счете за реална опасността лицето да се укрие. Предвид данните по делото, че жената е живеела в лоши битови условия и се е издържала с пенсията за починалия си баща, съдът прецени че единствената подходяща мярка за неотклонение спрямо Елеонора М. е „задържане под стража“.  

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
1
12321 (преди 1 седмица)
Рейтинг: 7679 | Одобрение: 2959
Ако тая заколи и CollectoRitioner-а, ще я изхранвам докато е жива...
0
6
CollectoRitioner (преди 1 седмица)
Рейтинг: 3813 | Одобрение: -8987
Обратното, мизерияра на духа те прави прост и беден.
A COLLECTIONER OF RARE ARTEFACTS/OBJECTS (PAINTINGS, ANCIENT ASIAN SWORDS) AND A COLLECTOR OF ENVY.
2
0
OF (преди 1 седмица)
Рейтинг: 236 | Одобрение: -54
Мизерията на битието, ражда мизерия на духа.
OK

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама