Обвиняват и майката на Банев, присвоените пари са над 90 милиона лева

06.12.2018 / 17:27 7

Николай и Евгения Баневи се сдобиват и с нови обвинения след връщането си от Франция в България. Това стана ясно на извънреден брифинг на прокуратурата след екстрадицията на бизнесмена и съпругата му. Докато първоначалните обвинения включваха за данъчни престъпления за 1,5 милиона лева, то те вече са за присвояване почти 90 милиона лева от „Полимери“ АД, „Елма“АД,“Химически завод Панайот Волов“ АД и „Топлофикация Казанлък“ АД, съобщава "Канал 3".

Те са обвинени и за незаконно притежание на оръжие, а Николай Банев и като ръководител на организирана престъпна група, както и за пране на над 1 милиард лева.

Майката на Николай Банев също ще бъде обвинена, тъй като е ръководила една от фирмите на сина си. Най-вероятно обаче няма да попадне в ареста заради възрастта си.

Зам.-главният прокурор Иван Гешев обяви и че често работници в заводите на Банев често са били малтретирани и заплашвани. Конкретно за Троян, пък се е стигнало и до самоубийства на хора, които са останали без работа.

„Това, което мога да кажа е, че е имало оплаквания на ниво районна прокуратура. За телесни повреди, съответни действия по отношения на техни работници – били са бити, оставяни са карамфили пред домовете им и т.н. В случай, че те се докажат, те са от компетентността на районна прокуратура. Констатирани са и няколко данъчни престъпления, които са били висящи, изискали сме тези, които са били актуални и сме ги присъединили към това производство. Това е дейност, която продължава от 2005 г. Ако се докажат, говорим за десетки, стотици деяния за този период, в който е функционирала тази организирана престъпна група”, коментира Гешев.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
а (преди 3 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
тази жена е виновна само за едно РОДИЛА Е ПРЕСТЪПНИК
2
1
ТИ ДА МИ ГО ВИДИШ (преди 3 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
КОЙ ИМ ДАДЕ ПЪТЕЧКА ДА ТИЧАТ НА ТЕЯ ДВАМАТА??? ЖОКЕР: Б_П
7
1
кака (преди 3 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
защо не виждам името на иван костоф ,нали всички знаете че той е баш виновия человек и за него отдавна трябваше затвор
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Днес съвсем подлудя Импексовата бърсала, тя е следващата Усмивка Дори амнистията на БСП-Станишев не спират наказанията за кражби и престъпна приватизация! Давност за престъпната БКП/БСП не трябва да има! Радев къде си бре,пак ли се скри?
3
1
ВИЖ СИ ГО (преди 3 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
СТИГА СИ МАСТУРБИРАЛ
4
6
ТИ ДА ВИДИШ (преди 3 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ТО КОЛКО ПРАВИТЕЛСТВА МИНАХА ..ПЪК И.КОСТОВ СИ Е НА СВОБОДА..КАК СТАВА ТОЯ НОМЕР..ПРОКУРАТУРАТА ДА НЕ ДА СИ ИЗТЕГЛЯ ФИШЧЕТА И КОЙТО ПИЧЕ ЛИ-ПИЧЕ ЛИ..А ДРУГИТЕ ДА НАГЪВАТ ДЪРТАТА ПУ.КА И ДА СЕ СПОТАЙВАТ..ТИ ИСКАШ СПРАВЕДЛИВОСТ ..НО ТОВА Е ЗА БАЛЪЦИТЕ..СПРАВЕДЛИВОСТ САМО НА ОНЯ СВЯТ ..ПРИ ЧЕРВЕИТЕ..САМО ТАМ ЕДНАКВО НИ ЯДЪТ..Е ОНИЯ ДЕБЕЛИТЕ СА ПО-ВКУСНИ..ВЪПРОС НА ВКУС..   Изплезване:devil:Нинджа
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
БЪЛГАРИЯ Е СТРАНА С НЕОБИКНОВЕНИ ВЪЗМОЖНОСТИ- КОЙТО МНОГО РАБОТИ И Е ТАЛАНТЛИВ СТИГА ДАЛЕЧЕ- Я ВИЖ- ОТ КОМСОМОЛСКИ СЕКРЕТАР ДО ИЗЯВЕН МИЛИОНЕР С ЖЕЛАНИЕ ДА НИ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ ЕВРАЗИЙСКИЯ СЪЮЗ, А ЗАМИНАВА ВЪВ ФРАНЦИЯ ДА ЖИВЕЕ- ДА СЕ ЧУДИ ЧОВЕК ТОВА ЗАЩО, ОТ ПАРТИЕН ЛИДЕР С РЪЧНО ПЛЕТЕНИ ПУЛОВЕРЧЕТА ДО ИЗЯВЕН ХИДРОМЕЛЕОРАТОР И СОБСТВЕНИК НА ДВОРЦИ И ЯХТИ ЗА МИЛИОНИ....СЕГА ДЪРЖАВНАТА МАШИНА ДА КОНФИСКУВА ВСИЧКО НЕЗАКОННО И В ЗАТВОРА.
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама