Обявяване на резултатите от международен архитектурен конкурс за идеен проект на нова сграда на Карин дом

28.02.2020 / 15:56 0

На 04-ти март от 10:00ч в Община Варна – Зала „Варна“, Фондация Карин дом ще обяви резултатите от международния архитектурен конкурс за идеен проект на нова сграда на Карин дом. В конкурса участват 174 проекта от 48 страни на 5 континента.

Журирането на конкурса се превежда в периода 29-ти февруари – 03-ти март 2020. В журито участват: Георги Богдановпредседател на УС на Карин дом, Мая Донева – изпълнителен директор на Карин дом, арх. Виктор Бузев – главен архитект на Община Варна, арх. Мартин Христов, арх. Борислав Георгиев, арх. Христо Станкушев, арх. Анета Василева, арх. Феликс Япарсиди, арх. Оскар Белини. Организаторите на конкурса от Оптимистъс – арх. Явор Панев и адв. Цвета Йоцова-Стоева реализираха успешно целия процес на конкурса и журирането.

На пресконференцията, в присъствието на журито ще бъдат представени проектите - победители в конкурса и официално ще бъде отворен плика, съхраняващ съответствията на номерата на проектите и имената на участниците. С класирания на първо място участник Карин дом ще сключи договор за разработка на пълен технически и работен проект, както и авторски надзор по време на строителството. Парични награди има определени за класираните на първите три места проекти.

Конкурсът цели да намери най-вдъхновения, иновативен и в същото време функционален и подходящ проект за нова сграда на Карин дом, която да бъде модел за услуги за деца със специални нужди и техните семейства и да включва обучителен център, чрез който този модел да се разпространява.

Конкурсът се реализира в партньорство с Камарата на архитектите и Съюза на архитектите в България. Целият проект е възможен благодарение на Община Варна, която предостави парцел и на датските Фондации Велукс, които финансират строителството на новата сграда. Парцелът е с площ 2450м2, разположен в разширената централна част на Варна в непосредствена близост до идеалния център на града - между улиците Дойран иКирил Шиваров.

 

С новата сграда и прилежащото дворно пространство Карин дом цели:

  • да създаде среда за ранно детско развитие, която да подкрепя деца и семейства;

  • да предостави комплексни услуги за деца със специални нужди и техните семейства, които да развиват потенциала на децата и подпомагат тяхното успешно приобщаване в детска градина, училище и общество;

  • да създаде пространство за учене за деца, родители, студенти и специалисти, като споделя своите добри практики;

  • да е център за обмен на знания и изследователска дейност с университети и доставчици на услуги от страната и чужбина;

  • да е място за събития и кампании, които да носят духа на добротворчество и толерантност.


 

ЗА КАРИН ДОМ

Карин дом е терапевтичен център за деца със специални нужди, основан през 1996г., който предлага услуги на повече от 300 деца годишно от цялата страна. Услугите на Карин дом са насочени, както към децата със специални нужди (деца от 0 до 8г.) и техните семейства, така и към всички специалисти в сферата, които имат нужда от надграждане на знания и умения за работата си с децата със специални потребности. Карин дом работи активно и в посока застъпничество, приобщаващи практики, както и провеждане на обучения за начални учители, медицински специалисти, студенти и др., за да могат да се чувстват по-уверени и ефективни в работата си с децата.

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финсова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама