Обявяват нов краен срок за старт на “Синята зона” във Варна

10.07.2018 / 11:34 2

След поредица обявявания и отлагания на старта на “Синята зона” в централната градска част на Варна днес предстои да научим нова дата за платеното паркиране в морската столица, пише БНР. Сагата продължи години и все още не е приключила официално. Припомням, че последните два окончателни срока бяха в края на май и през месец юни. Припомняме, че “синята зона” до този час все още не функционира, въпреки знаците, които указват времетраенето, цената и телефона за SMS-и. На книга “Синята зона” във Варна изглежда така:

Работното време на Синята зона във Варна ще бъде от 9.00 до 19.00 часа. В почивните и в празничните дни паркирането ще е безплатно. Таксата за престой ще е 1 лев на час, като всеки автомобил ще може да остане максимум три часа. Плащането ще става чрез SMS, чрез специално мобилно приложение или чрез плащане в брой – в около 100 търговски обекта, намиращи се в обхвата на зоната. Единствено чрез мобилното приложение шофьорите ще имат възможност да плащат и за половинчасов престой. Зоната ще обхваща карето между бул. “Христо Ботев“, бул. “Мария Луиза“, бул. “Осми Приморски полк“, бул. “Цар Освободител“, бул. “Приморски“ и ул. “Девня“ и в нея ще бъдат обособени 2603 паркоместа. Тя е разделена в четири подзони, вече се полага и хоризонталната маркировка – в дните 8 и 9 май това ще става по улиците „Бдин“, „Драган Цанков“, „Фр. Шопен“, „Драгоман“ и „Шейново“. След въвеждане в експлоатация на гражданите и гостите на Варна ще бъде осигурен гратисен период от около 30 дни. През този период служители от общинското предприятие ще раздават информационни брошури и ще обясняват начините за заплащане. Неправилно паркиралите автомобили в зоната ще бъдат задържани с техническо средство тип „скоба“.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама