Обжалване на глоби и актове - към кого да се обърнем

15.12.2021 / 09:50 0

Една от най-честите причини, поради които хората се обръщат за консултация към адвокат е по повод различни глоби и актове, които са им наложени. Причините за това могат да са най-различни, като често пъти възникват въпроси относно обективността на глобата.

Как да разберем дали глобата ни е неправомерна и дали може да “падне”

Имайте предвид, че ако вашето усещане ви казва, че дадена глоба е несправедлива или че даден акт ви е съставен неправомерно, това е ваша лична преценка. Тя може да е подплатена със сериозни аргументи, но трябва да знаете, че това в никакъв случай не означава, че тя непременно е такава.

Законите са направени така, че да осигурят максимална справедливост, което, за съжаление, не винаги може да се постигне. Ако имате съмнения, че са ви глобили неправилно, най-добрият начин да се уверите дали това е така или не е да се обърнете към адвокат.

Адвокатска кантора „Лазар Белев и партньори“ е сред най-предпочитаните кантори в София. Притежава богат опит в разглеждането на подобни казуси, като ви гарантира обективна и подплатена с опит консултация. На страницата SBKLaw.bg можете да научите повече по въпросите, които ви вълнуват.

Глоби и актове свързани с периода на карантината

Много от актовете и глобите, които са наложени по време на карантината могат да бъдат оспорени и трудно биха намерили сериозна база, на която да се опрат, ако се стигне до съда.

Разбира се, това не се отнася за всички казуси. Ако сте контактували със заразен човек и после не сте спазили предписанието за самоизолиране, както и съответния карантинния период, трудно ще намерите разбиране ако потърсите правата си в съда.

Ако обаче не сте били поставени под карантина и сте получили невъобразимо голям докато просто сте разхождали кучето си в кварталната градинка, трябва да знаете, че шансовете и са доста добри.

Ако имате съмнения, консултирайте се с адвокат

Най-доброто нещо което можете да направите ако имате някакви съмнения относно правомерността на наложените глоби, със сигурност е да се обърнете за експертно мнение към добър адвокат.

Той ще разглежда вашия случай, ще провери какви са били обстоятелствата и на базата на коя разпоредба е направен съответния акт. След това ще ви каже дали има възможност да обжалвате и какви ще са шансовете и за успех.

 

*публикацияЗа реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама