Официално: Платихме изцяло изтребителите F-16

12.08.2019 / 14:10 28

Министерството на отбраната е превело цялата сума в размер на 1,2 милиарда щатски долара по международните договори за доставката от Правителството на САЩ на осем самолета F-16 Block 70 и свързаното с тях оборудване и въоръжение, пише Блиц. 

Преводът е нареден в четвъртък, 8 август от Министерството на отбраната до Агенцията за подпомагане в областта на сигурността (Defence Security Cooperation Agency - DSCA) по сметка на Република България.

С тази стъпка българската страна е изпълнила ангажимента си по договорите, сключени по проекта за придобиване на нов тип боен самолет за българските Военновъздушни сили.

С потвърждението от Агенцията за получените по сметката на Република България 1,2 милиарда долара за американската страна договорите също са в сила и започва тяхното практическо изпълнение.

На 26 юли 2019 г. 44-ото Народно събрание ратифицира договорите (LOAs) BU-D-SAB „Самолети F-16 Block 70 и свързана с тях поддръжка“ (F-16 Block 70 aircraft and associated support), международен договор (LOA) BU-D-AAA „Боеприпаси в подкрепа на F-16“ (Мunitions in support of the F-16), международен договор (LOA) BU-P-AAD „Sidewinder AIM 9X Блок II ракети, свързани материали и услуги” (Sidewinder AIM 9X Block II Missiles, associated material and services) и международен договор (LOA) BU-P-LAR „Многофункционална система за разпределение на информация - Съвместна тактическа радиосистема (MIDS JTRS) (5) и свързана с нея поддръжка и оборудване“(Multifunctional Information Distribution System Joint Tactical Radio System (MIDS JTRS) (5) and related support and equipment).

Те бяха подписани от министъра на отбраната Красимир Каракачанов на 11 юли (на основание решение на Министерския съвет от 10 юли 2019 г.)."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
15
ДИВАКА (преди 9 месеца)
Рейтинг: 24345 | Одобрение: 4050
УЙЧО..ВРЪЗКИТЕ СА МИ НА ОБУВКИТЕ,СЕГА СЪМ С САНДАЛИ ИЛИ ДЖАПАНКИ..СВИРКИ НЕ ПОЛЗВАМ..ИМАМ ИНСТРУМЕНТ..И НА НЕГО СЕ ОПИТВАТ ДА СВИРКАТ..НО ЗВУКА ,КОЙТО ИЗДАВА НАКРАЯ Е ЕДИН ПРОДЪЛЖИТЕЛЕН..ПЛЬОК..А ОБРЪЩЕНИЕТО ТИ Е НАЙ-МАЛКОТО НЕКОРЕКТНО..И.. ЛИПСВА МУ ОПРЕДЕЛЕНИЕТО...БЪДИ С ПО ЗДРАВ..МАЙТАПЯ СЕ..СМЕНИ СИ АВАТАРА..НЕ ТИ ПОДХОЖДА..Изплезване:devil:Ухилен
1
4
уйчо (преди 9 месеца)
Рейтинг: 15749 | Одобрение: 1024
Педали, уйчо си бях и преди, като си писахме. ТИ ДА ВИДИШ, май си с връзки в петела, трийнаха ми и промениха някои постове. Правете си свирки на воля и не занимавайте другите.
3
15
ДИВАКА (преди 9 месеца)
Рейтинг: 24345 | Одобрение: 4050
КРИС..ДРЕБНА ПОДРОБНОСТ..НЕ СИ ЗАСЛУЖАВА..КАКТО ВИЖДАШ ,АЗ НЕ СЪМ ПРЕДУБЕДЕН..И ТЕ ПОДДЪРЖАМ..СВИРКИ НЕ ОЧАКВАЙ..СВИРКА МОЖЕ УЙЧО ДА ТИ ИЗРАБОТИ..МАЙСТОР Е..ТАКА ГИ ВЪРТИ ..УПС ..СЕГА И ЗЪБИ НЯМА..ХЕПТЕН..ЖИВЕЙ СИ ЖИВОТА И МУ СЕ НАСЛАЖДАВАЙ..МАКАР..ТОВА ЖИВОТ ЛИ  Е ..ИзплезванеУсмивкаУхилен
4
24
kris (преди 9 месеца)
Рейтинг: 127868 | Одобрение: -1687
ДИВАКА.....Може и да не сме приятели, но има ли нужда.....важно е уважението и го имаш!? Слагам ти минуси само като те хване болестта "луда крава".....А иначе оценявам всичките ти добри коментари подобаващо......А тоя Уйчо е новия ник на Изакания, дето го изтриха.....Чудех се кога ще се появи......ле воала!?
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
3
10
уйчо (преди 9 месеца)
Рейтинг: 15749 | Одобрение: 1024
Гаси, гаси, компа. То на тебе мозъка ти е угаснал, бълнуваш едно и също. На който няма какво смислено да отговориш, на жена му се каниш, ама на тези времена на какво ще случиш, не се знае. Май и ти се е случило и ти е харесалоИзплезване
6
15
ДИВАКА (преди 9 месеца)
Рейтинг: 24345 | Одобрение: 4050
УЙЧО..ТЪКМО ДА ГАСЯ КОМПА И ТИ ПРОЧЕТОХ ИЗЛИЯНИЕТО..КАКВО ..РАЗСТРОЙСТВО ЛИ ИМАШ..ЗАЩО ПОЛЗВАШ УСТАТА СИ..И НЕ ДУМАЙ..ЖЕНА ТИ Е БИЛА МЪЖКА..Е,ТОЯ ГРАД СЕ НАПЪЛНИ С ..ВСЕ ТАЯ..АМИ ,КАТО ТИ ГЛЕДАМ ФОТОГРАФИЯТА ..НЕ ЗНАМ ЩО ЗА МЪЖ СЕ Е СЪГЛАСИЛ ДА ТЕ ОПЪВА..ТА ТИ НЕ МЯЗАШ И НА МУМИЯ..АЙДЕ..СТИГА МИ ГЛУПОСТИ ЗА ТАЯ НОЩ..:devil:Изплезване:alien:
2
11
уйчо (преди 9 месеца)
Рейтинг: 15749 | Одобрение: 1024
Голяма веселба при тебе, дейба! Искрено ти се радвам, ама жалко за другите, че държавата няма ресурс да ги прибира такива в жълтата къща накрая на града. Това за "жена ти"  го знаем отдавна, като няма какво друго да измислиш, ама не знаеш кой е женен и кой не. И на кой жена му е мъжка:devil: Педал неосъзнат!
8
15
ДИВАКА (преди 9 месеца)
Рейтинг: 24345 | Одобрение: 4050
УЙЧО ..МЕРАКЛИЯ СИ ДА МИ НАПРАВИШ СВИРКА..АЗ ПЪК НЕЩА.. СМЪРДИШ ..УСТАТА ТИ ИМА ОЩЕ ОТ ОСТАТЪЦИТЕ НА ШРЕК..ПРЕЖИВЯШ ЛИ..ЧЕ ТО ШРЕК ПРЕДИ ДНИ ЗАМИНА..ЯВНО СЕ Е ПОГРИЖИЛ ЗА ПРЕХРАНАТА ТИ..А КРИС ,ОБЯВИ ОФИЦИАЛНО ,КОГАТО МЕ ИЗРИТАХА ОТ САЙТА,ЧЕ НЕ МИ Е ПРИЯТЕЛ..НО ТОВА СА ЖАЛКИ ПОДРОБНОСТИ..НЕ ЗАСЛУЖАВАТ КОМЕНТАР..МАНГАЛЧЕ..Е ПО СИ "СИМПАТИЧЕН" СЕГА ,ОТКОЛКОТО АКАЩОТО МАНГАЛЧЕ..КАК Е МАНГАЛКАТА..ПОЧЕРНЯ ИЛИ ОЩЕ Е БЯЛА ОТ СОДЕТО..Изплезване:devil:Ухилен
3
10
уйчо (преди 9 месеца)
Рейтинг: 15749 | Одобрение: 1024
Я, и Дивака се обади, бившия ´ТИ ДА ВИДИШ´, бившия ´123 и половина´, бившата треторазрядна комунистическа номенклатура, жалееща по жалките си бивши привилегии. Иначе да коментира кой как се пребоядисвал може. Направи му една свирка на Крис, отдавна си загорял, само дето той не те ебава.
8
14
ДИВАКА (преди 9 месеца)
Рейтинг: 24345 | Одобрение: 4050
ЕЙ.МНОГО УЙОВЕ СЕ НАРОИХА..ДА СЕ ЧУДИ  ЧОВЕК,НА КОЙ ПО-НАПРЕД ДА ГО НАТОВАРИ..САМО В УСТАТА..НЕ СЪМ ПО ОБРАТНИТЕ РЕЗБИ..Изплезване:devil:Ухилен
5
2
Марио (преди 9 месеца)
Рейтинг: 2802 | Одобрение: 1067
Вдигнете пенсийте травестити!Гняв
проектиране на сгради
5
2
аз (преди 9 месеца)
Рейтинг: 1312 | Одобрение: 622
Уйо, уйо... Да бяха те пляснали на чикия !  Ти да не си от резервата ? А относни летенето със самолет... Членувам в клуб 1 милион, ако нещо ти говори ! Как да ти говори, та те Уйовците летят с хвърчила ! Поздрави !
"Аз веч нямам мило, драго, а вий... вий сте идиоти!"
7
18
Mercenary (преди 9 месеца)
Рейтинг: 44807 | Одобрение: 10147
Да, има такъв вариант! За увеличението на цената, единият пункт който бе посочен, че в нея е включено и изграждане на подходяща инфраструктура. В клаузите за неизпълнение на поръчката, едната точка е, ако няма подходяща инфраструктура ... Някой лъже яко ...
1
5
robotron2000 (преди 9 месеца)
Рейтинг: 28510 | Одобрение: 5650
платихме, дано не си останем само с плащането, че има такъв вариант, понеже самолетите още не са построени, още не са почнати даже :wassat: поне като сме се ръснали едни пари, поне да ги получим.. Мисълта ми е, молете се да не останем и без пари и без самолети, че и това го има в зара.. Иначе ф-16 не е чак толкова лош самолет, колкото се опитват да го изкарат русофилите!!!!  тъпите....  Забравиха в персийският залив, как миговете падаха точно от Ф-16 :wassat:
5
12
уйчо (преди 9 месеца)
Рейтинг: 15749 | Одобрение: 1024
Крис, напращял си от мозък като ташаците на арабски тийнейджър. Ръсиш все едно си Сократ, Платон, Цицерон, Нютон, Айнщайн, Маркс и Енгелс, Ванга, Стивън Хокинг в едно. Уникална пунктуация имаш, от многоточия и удивителни (уникално проста, имам пред вид). Вземи една читанка за първи клас и се научи какви изразни средства съществуват още. Или, не, имам по-добра идея, иди се гръмни!
12
10
kris (преди 9 месеца)
Рейтинг: 127868 | Одобрение: -1687
Момчета стига сте се ежили бе......Вижте кво става.....! Статията казва "Платихме изцяло......", а всъщност би трябвало да кажат - ПЛАТИХА изцяло......с народни пари......Т.е. нашите пари......!! Няма нужда да се караме.....прецакаха НАС, всички нас.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
5
5
ДИВАКА (преди 9 месеца)
Рейтинг: 24345 | Одобрение: 4050
УЙО..ТЪРСИШ СИ ГО..КЛЕКНАЛ ДА СЕ ИЗПИКАЕ,ЩОТО ТИ СИ ЛЕГНАЛ И ОТВОРИЛ УСТИЩЕ..КАК ДА ХАБЯ ТОЯ ЦЕНЕН МАТЕРИАЛ..ЗА ЖЕНА ТИ ИМА МЛЕКЦЕ,ОТ 60 ГОДИШЕН БИК..ПРАЩАЙ Я..НЕ СЕ ЧУДИ..Изплезване:devil:Ухилен
9
18
Mercenary (преди 9 месеца)
Рейтинг: 44807 | Одобрение: 10147
Продавам сирене. Ако платите сега, догодина ще купя телето, което да стане крава. Която ще издоя и ще произведа вашето сиренье!
5
15
Чичо (преди 9 месеца)
Рейтинг: 33391 | Одобрение: 4621
Уйо, май си путьо.
2
11
Уйо (преди 9 месеца)
Рейтинг: 37069 | Одобрение: 7964
Мога но не искам, казал Дивия, станал от леглото, излязъл на вън и клекнал да се изпикае.
3
5
ДИВАКА (преди 9 месеца)
Рейтинг: 24345 | Одобрение: 4050
МОГА ОЩЕ,НО НЕ ИСКАМ..НАДПИС НА ЗАДНИКА НА ЕДНА КОЛА..Изплезване:devil:Нинджа
4
9
Уйо (преди 9 месеца)
Рейтинг: 37069 | Одобрение: 7964
Дивия, само толкова ли бе? Знам, че още можеш.
19
3
айки (преди 9 месеца)
Рейтинг: 15798 | Одобрение: 6013
     продажници ...убийци......не затвор за вас , направо на гилотината....
11
13
Уйо (преди 9 месеца)
Рейтинг: 37069 | Одобрение: 7964
До капутите аз и дивия: И двамата може би сте се качвали на самолет да пътувате, което ме съмнява, но е вероятно. Ако сте го правили повече от веднъж, може да е било и на 737. А знаете ли колко е годишен този самолет? 52.
24
4
Ман40 (преди 9 месеца)
Рейтинг: 4560 | Одобрение: 1300
Работата е уредена - човека взе парите и каза "Ще видим!". Усмивка
RB
23
7
гарфилд (преди 9 месеца)
Рейтинг: 35158 | Одобрение: 13903
Пушещи корита,дето вика един от колегите.Само,че тези са летящи.
22
8
ДИВАКА (преди 9 месеца)
Рейтинг: 24345 | Одобрение: 4050
УРА...ЩЕ СИ ИМАМЕ 40 ГОДИШНИ ИГРАЧКИ..ОБОЖАВАМ СТАРИНИТЕ..ИМА НЕЩО В ТЯХ..Е,ДА..ОКАЗА СЕ ..РЪЖДА..Изплезване:devil:Ухилен
37
9
аз (преди 9 месеца)
Рейтинг: 1312 | Одобрение: 622
Ужас !!! За самолети модел 1978 година! Някой трябва да е в затвора. Вие не сте управници, Вие сте МАФИЯ. За вас има само един вариант. Раз...л . Позор сте за род и Родина !
"Аз веч нямам мило, драго, а вий... вий сте идиоти!"

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама