Официално уличиха в плагиатство ректор на варненски университет, той ще търси правата си в съда

09.11.2018 / 11:14 29

Ректорът на Техническия университет във Варна проф. Росен Василев е плагиатствал свои колеги. Това се посочва в доклада на Комисията по академична етика към министъра на образованието, съобщава "Дарик".

Неговото заключение е, че при написването и защитата на дисертационния си труд за присъждане на научната степен „доктор на науките“ и в представените научни трудове за участие в конкурса за заемане на академичната длъжност „професор“ Василев е представил като собствени трудове на други преподаватели  от Техническия университет и на чужди автори без съответното позоваване и цитиране. Решението е взето с 4 гласа „ЗА“ и 1 глас „ПРОТИВ“.

Проверката беше образувано по сигнали на проф. Николай Минчев и на бившия ректор проф. Овид Фархи.

От ръководството на Техническия университет категорично отхвърлиха заключенията на доклада. В позиция до медиите се заявява, че Комисията по академична етика е избрала абсолютно незаконен състав от арбитри. Освен това  нито един от официално подадените 16 сигнала за плагиатство не са представени на  проф. Василев, за да може той да даде своето становище по същество. Обвиненията към проф. Василев за плагиатство ще се разрешат по съдебен ред, добавят още от ръководството на висшето учебно заведение.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
8
2
kris (преди 5 месеца)
Рейтинг: 151082 | Одобрение: 59117
Дриси, наистина си дрисльо, но как да го знаеш като вече си свикнал с вонята около тебе и смърдиш само на околните.......?
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
10
3
kris (преди 5 месеца)
Рейтинг: 151082 | Одобрение: 59117
Дотко, не знам кой си и не ме интересува.....Влизам за последен път с коментар за статията.....За Василев нямам спомени, но като студент помня Фархи......Работих в лаболаторията на АП да изкарам някой лев между лекциите и имах работа основно с гл.асистент Шипков, чудесен човек, ерудиран и отзивчив.....Фархи беше малко над Шипков в ерархията, но спомена за него е меко казано МНОГО отрицателен....Веднъж, след командировка някъде из Близкия Изток донесе "пръдлива" възлавничка, нещо като плондер.....Имаше една много приятна асистентка от съседна лаболатория, която идваше често при нас, тъй като се пиеха кафета и се пушеше......Сложи възлавничката под меката част на стола и с усмивка, галантно и предложи да седне......Чу се едно здраво изрязване, асистентката скочи като ужилена и плачейки избяга от лаболаторията, а мръсникът /само той/ почна да цвили от кеф.....Василев не го помня и не го коментирам.....Ако е крал и преписвал, да си понесе заслуженото.....Подчертавам - АКО.....!! Чао, хубав ден......!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
11
4
kris (преди 5 месеца)
Рейтинг: 151082 | Одобрение: 59117
Дотко, много добре знам,че  в книжовния български се ползва "крадат", но "крадът" е по народно му в много области на страната, както гюзом, или гюзъм......Ама ти откъде да го знаеш, умник......!! Я ходи и се гръмни, или скачай от вълнолома......! Глупендер.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
15
4
kris (преди 5 месеца)
Рейтинг: 151082 | Одобрение: 59117
Мария......Подкрепа и палче.....Коментарът ти е лъч светлина в тунела, но няколкото еврейски трола тук скочили да плюят Росен, че им секнало плюскането няма да те разберат......! Корупционни схеми винаги е имало във ВМЕИто, но Фархи беше върхът и сега не може място да си намери, че му биха шута......А че бил добър инженер.....Абе Олег, какво ти образованието....? Не знаеш ли, че има два вида инженери......Едните работим на терен, другите са администратори и преподаватели.....А да.....Има и трети вид като мошеника Фархи, те крадът.....Крадът като за световно и за мен НЕ СА ИНЖЕНЕРИ, а мръсни гадни плъхове, като всички останали крадци и мошеници......
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
21
3
kris (преди 5 месеца)
Рейтинг: 151082 | Одобрение: 59117
Олег, същият този Фархи, като ректор на Техническия университет от 2007 до 2015, завлече касата с повече от 1 милион лева и е облагодетелствал не само себе си, но и "приятели"......Айде поспри с хвалбите за този еврейски боклук......!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама