Оградата срещу дивите свине изградена на завишени цени?

14.09.2018 / 11:23 4

Горските са изградили оградата срещу дивите свине в Северна България на завишени цени, а фирма, близка до директора на Агенцията по горите Григор Гогов, доставяла част от материалите за съоръжението. Това твърдят хора от дърводобивния бранш пред Нова телевизия.


Парите за доставката на колове за оградата идват от Агенцията по горите и нейните поделения. Доставчик е фирмата "Ес Ем Джи енд Ко" –  цех за фурнири в Попово с управител Милчо. След сигнал за злоупотреби с дървесина миналата година въпросният мъж призна пред скритата камера на Нова телевизия, че е подставено лице на директора на агенцията Гогов, съпругата му Наташа и сина му Георги.
Информация за връзката между директора на Агенцията по горите, оградата от над 50 000 кола и фирмата на Милчо изнесоха дърводобивни фирми. Според отговора на агенцията цената на един брой кол за оградата е била 3,25 лв., а средната цена за такива колове - 1,40 лв.
Милчо признава, че е доставял колове за оградата, но не помни на кого. Според Гогов пък цените за оградата не са завишени.
Инспекторатът ще излезе с данни от започналата проверка по сигналите, а след това ще предаде данните от нея на Комисията за конфликт на интереси.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама