Оградата срещу дивите свине изградена на завишени цени?

14.09.2018 / 11:23 4

Горските са изградили оградата срещу дивите свине в Северна България на завишени цени, а фирма, близка до директора на Агенцията по горите Григор Гогов, доставяла част от материалите за съоръжението. Това твърдят хора от дърводобивния бранш пред Нова телевизия.


Парите за доставката на колове за оградата идват от Агенцията по горите и нейните поделения. Доставчик е фирмата "Ес Ем Джи енд Ко" –  цех за фурнири в Попово с управител Милчо. След сигнал за злоупотреби с дървесина миналата година въпросният мъж призна пред скритата камера на Нова телевизия, че е подставено лице на директора на агенцията Гогов, съпругата му Наташа и сина му Георги.
Информация за връзката между директора на Агенцията по горите, оградата от над 50 000 кола и фирмата на Милчо изнесоха дърводобивни фирми. Според отговора на агенцията цената на един брой кол за оградата е била 3,25 лв., а средната цена за такива колове - 1,40 лв.
Милчо признава, че е доставял колове за оградата, но не помни на кого. Според Гогов пък цените за оградата не са завишени.
Инспекторатът ще излезе с данни от започналата проверка по сигналите, а след това ще предаде данните от нея на Комисията за конфликт на интереси.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
Мит (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Някой трябва да се учуди  на това заглавие ? Е ако е висш държавен служител може. Те все не са в час.
3
0
селски кмет (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
..... тази крадлива пасмина може да се оправи само с един "кол", малко по-дълъг и по жилав...... но няма кой, защото всичко е навързано с 40-50% комисионни.....
0
5
дефф (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Сега журналистите да доставят 50 000 кола по тая цена която твърдят, че е истинската. Аз така мога да твърдя, че коловете са по 10 ст. Кой дава 7 ст.? Който казва, че са по 1,40 лв., да е кандидаствал с тази цена и да е взел поръчката.
5
0
Бай Уй (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Пак, че е имало колове, защото можеше да са само на документи.
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама