Огромен скандал в щангите! Бащата на Христо Христов за „Петел": Ако федерацията не плати глобата, местя сина си в друга държава

16.04.2018 / 08:10 6

Бащата на най-талантливия варненски и български щангист Христо Христов – Димитър Димитров, обяви, че ако федерацията ни не плати глобата от 250 000 долара, ще обмисли сериозно възможността синът му да вдига за друга държава.

Както е известно, на родната централа е поставен последен срок за погасяване на санкцията – 18 юни. Ако дотогава не бъде платено, Христо и другите ни щангисти няма да имат право да участват в световното първенство за кадети през юли.

„Ако шефовете на федерацията имат доблест, трябва да платят тези пари. И аз съм убеден, че го направят, щом сериозни хора, като Радостин Димитров, са се ангажирали да търсят средства. Но, ако случайно, глобата не бъде платена, ще се консултирам с личния треньор на Ицо – Живко Николов, дали може да започне да вдига за друга държава, за да не се похаби таланта му”, заяви за „Народно дело Седмицата” и „Петел” Димитър, който е бивш шампион по щанги и настоящ съдия.

Според Димитров неговият син в момента се намира в уникална форма и резултатите му при кадетите в категория до 105 кг се доближават до тези при мъжете.

„Ицо, както и брат му Стефчо полагат огромни усилия в залата. Аз също работя като вол в чужбина, за да им помагам. Няма да допусна къртовският им труд да не получи отплата. Ако Ицо не участва на световното през юли за кадети, това ще е голям удар за него. Все пак е първото му голямо състезание за годината. Аз като родител ще направя каквото трябва, за да могат синовете ми да сбъдват спортните си мечти”, добави Димитров.

Както е известно, 17-годишният състезател на „Титан” Христо Христов е световен и двукратен европейски шампион за кадети.

На 21 април Христо ще участва за купа Русе, а на 5 май се пуска и на силен международен турнир в Сливен. В двете надпревари състезателите ще бъдат оценявани по специализираната система ”Синклер”, която се използва във вдигането на тежести при организирането на турнири, където липсват състезателни категории. 

Това е ĸоeфициент, който опpеделя поcтижението в завиcимоcт от личното тегло, и след като поcтиженията в ĸатегориите cе yеднаквят, служат като база за cpавнения междy отделните щангисти.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама