Охранителите, които убиха Нягол в мола, влизат в затвора. Осъдиха ги на общо 49 години

19.06.2017 / 15:00 9

Ефективни присъди получиха тримата охранители, които след побой, умъртвиха 52-годишен мъж във варненския Гранд мол. Случаят е от 14 март 2015 г., съобщава OFFnews.bg. 


Варненският окръжен съд ги призна за виновни в понеделник по обвиненията за убийство на болен мъж по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост, извършено по хулигански подбуди.

27-годишният Ангел Н. от Кърджали получи 18 години затвор, 24-годишният Красимир Д. от Ямбол – 16 години лишаване от свобода, а 21-годишният варненец Цветан М. - 15 години лишаване от свобода. И трите ефективни наказания ще бъдат изтърпени при първоначално строг режим след влизане в сила на присъдата.

Съдът уважи частично и гражданските искове на роднините на убития Нягол П. и потвърди мерките за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо тримата охранители, които се намират във варненския затвор.

На 14 март 2015 г. в 11.00 часа Ангел и Красимир получили сигнал от човек от охранителната фирма „Джи Ем секюрити“ за клошар, който проси пари от посетителите в мола. Двамата открили човека и го повели към ескалатора, за да го изведат от търговския център. Преди това жертвата Нягол бил отведен до залата за видеонаблюдение в изпълнение на устни разпореждания на ръководството на Гранд мола, което забранявало лица с неподходящ външен вид да влизат в търговския център.

До залата за видеонаблюдение, където нямат достъп клиенти на търговския център, охранителите започнали да бият жертвата, гаврили се с него и му отправяли сексуални предложения. Побоят над Нягол, който страдал от психично заболяване, без да е агресивен, продължил 15 минути, като някои от гаврите подсъдимият Ангел снимал с мобилния си телефон. При всеки от неколкократните опити на жертвата да се изтръгне от охранителите, побоят над него с ритници и юруци продължавал със значителна сила и агресия по цялото тяло.

Около 12.26 ч. по запис на охранителните камери пострадалият все още се намирал в мола, като се олюлявал и бил видимо дезориентиран. В 12.50 часа жена подала сигнал за човек, паднал по гръб пред магазин в търговския център. Пристигналият медицински екип само констатирал смъртта на Нягол.


Тройната съдебномедицинска експертиза, назначена по време на разследването на бруталното убийство, преброила около 57 удара по тялото на убития. Назначената съдебнопсихиатрична експертиза на подсъдимите охранители установила, че са лица с утвърдено безпричинно агресивно поведение към по-слаби и беззащитни хора, с изразени дисоциални и дори садистични тенденции.

Само за девет месеца въпреки множеството назначени експертизи и тежестта на деянието на тримата охранители Окръжната прокуратура във Варна приключи разследването и внесе във Варненския окръжен съд обвинителен акт срещу тримата охранители по делото с изключителен обществен отзвук не само във Варна. Законодателни промени, свързани със съдебните заседатели, доведоха до повторното му разглеждане в съдебна фаза.

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи протест и обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
До 123 (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Абе бастун много си изостанал нещо бе те вече обжалваха тъпако ама при наличието на доказателства спрямо тяхното деяние за какво обжалване  ми говориш бе.И тримата ги познавам всеки път щом ги видех все ми говориха че искат  да пребият някой за да станат известни само че са се объркали.Никаква милост никаква подкрепа а на единия от тримата родителите му  се отрекоха от него завинаги НИКАКВА МИЛОСТ ЗА ТРИМЦАТА СЕГА В ЗАТВОРА ЩЕ ОСЪЗНАЯТ ГРЕШКИТЕ СИ И ДЪЛГО ЩЕ РАЗМИШЛЯВАТ НАД ТЯХ ДОРИ И КАТО  ИЗЛЯЗАТ ОТ ЗАНДАНА.КОЙ СИ ТИ ЧЕ ДА ОТНЕМАШ ЧОВЕШКИ ЖИВОТ КОЙ.....
4
0
dovolen (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
На Красимир , годеницата, е страшна фурия в леглото. Не бой се Краси, добре се грижа за нея хохохо, да изгниеш дано, гад мръсна
3
2
123 (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
не се радвайте ,защото може да се обжалва присъдата  и сигурно ще я намалят до 5-7-8 години
14
0
Йо-хо хо (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Как трябва да бъде убит човек ,за да присъдят на убийците доживотна без право на помилване? Оценката на човешкият живот е твърде нереална.Убийците излизат на свобода след 5-10 години и са готови за нови подвизи.А ние си плащаме данъци и ги издържаме,както и законотворците и магистратите.
14
0
ss (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Да платят и солидна кръвнина на близките на жертвата!
15
0
xXx (преди 11 месеца)
Рейтинг: 31706 | Одобрение: 12616
Що няма снимки техни а само на жертвата, Той няма да се върне но те са живи и всички трябва да знаят кой са . Утре да не се окаже че не са в панделата ами се разхождат по улицата както много други осъдени .
10
1
кака (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Това е справедливо. 
20
4
motoristka (преди 11 месеца)
Рейтинг: 63521 | Одобрение: 31026
Браво!!!! Значи можело да има адекватни присъди! 
Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното! :)
20
1
gugutka (преди 11 месеца)
Рейтинг: 32468 | Одобрение: 14358
Да гният в затвора, мишки. Тръгнали да бият възрастен човек...цървули. Искам да станат държанки в панделата, защото, това, за което ще са там е недостойно.
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама