Окончателно решение: Бейтула Исмаил отива в затвора за 5 и половина години за причинена смърт на магистралата във Варна

06.11.2018 / 10:32 1

снимка "Петел", архив

Върховният касационен съд потвърди ефективната присъда на Варненския окръжен съд и Варненския апелативен съд от 5 години и 6 месеца „лишаване от свобода“ спрямо Бейтула Исмаил, причинил по непредпазливост смъртта на 23-годишен мъж в катастрофа. Това съобщиха от пресслужбата на варненския съд. 


Касационният съд потвърждава и втората част от осъдителната присъда, а именно лишава Бейтула от правото да управлява автомобил за срок от 8 години и шест месеца. Подсъдимият следва да плати и разноските по делото в размер на 3 207,25 лв.

Припомняме, че тежката катастрофа се случи на 28 август 2016г. на главен път София-Варна преди входа за град Варна. Тогава автомобилът на Бейтула "Фолксваген голф" буквално изблъскал от пътното платно служебната кола на жертвата "Шевролет Спарк". В хода на съдебното следствие се  установи, че подсъдимият се е движил с превишена скорост, както и че автомобилът му е  бил конструктивно изменен с цел увеличаване мощността на двигателя.

Справка по делото показва, че 30-годишният  Бейтула е осъждан за причиняване на смърт по непредпазливост и в друго ПТП, но е бил реабилитиран му. Той има налагани многократно наказания за нарушаване на правилата за движение, свързани със скоростта.

Присъдата на Варненския окръжен съд, произнесена на 1 юни 2017г., беше обжалвана пред Апелативния съд във Варна, който я потвърди. Решението на Върховен касационен съд е окончателно. Наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
мдаа (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Значи за първия труп е получил условна присъда, за втория - пет години, от които ще излежи половината, а после... После Бейтула е млад, само на 30, ще излезе от затвора на 32-33 г. и ще тръгне да мачка по пътищата отново. Имаме огромен проблем с наказателното правосъдие в България - наказанията не съответстват на тежестта на престъпленията и настъпилите от тях вреди. Това поощрява престъпността, която се чувства все по-безнаказана. Вероятността хората да вземат правосъдието в свои ръце се увеличава прогресивно и скоро съдът ще стане напълно излишен, защото никой няма да го ползва, с несправедливостите ще се справяме сами както можем и както ни дойде отвътре.
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама