Октай: Властите са в паника дали гражданите ще тръгнат по море към "Росенец"

09.07.2020 / 09:47 7

Снимка Булфото, архив

Улицата, която води към резиденция „Росенец“ от тази година е частна собственост, припомни кореспондентът на БНР. На 28 април, Общинският съвет в Бургас е гласувал извънредна докладна записка на кмета, с която се предлага общинският път да стане част от територията на частен имот. Предложението е обвързано с голям проект за изграждане на водоснабдяване, канализация и пречиствателна станция в парк „Росенец“. Целта на докладната е да не се изпуска финансирането на проекта, обясни тогава заместник-кметът по строителството. 
Подробностите чуйте в прикачения звуков файл.

Пред БНР Осман Октай отказа да коментира законността на обекта на „Росенец“, но обърна внимание на реакцията на „гардовете на Доган“ при влизането на българска територия на Христо Иванов и "гаврата с българското знаме":

„Охраната на Доган е от 2005 година и вече 15 години всяка година приблизително с около 2 милиона от парите на данъкоплатците НСО осигурява охраната на Доган - както на сараите в Бояна, така и в тези летни сараи. Всяка територия, в която живее охраняваното лице, се охранява и от гардовете. В случая, това е по-интересно от законността на целия този комплекс, който, в нарушение на всички строителни правила и закони в държавата, се ползва от едно частно лице“.

Октай припомни популярното медийно изказване на Доган: „Аз управлявам управляващите, аз разпределям порциите“:

„Всички, които управляват от 2001 година досега, управляват с контрола, благословията и подкрепата на модела „Доган“ и неговата парламентарна група. Неслучайно той е най-обслужваният, най-охраняваният човек в държавата. След 2012 година той не е председател на ДПС. Той каза, че е бизнесмен! Преди две години най-нагло българският парламент промени Закона за НСО, за да може да охранява цивилно лице в лицето на Доган“. Всъщност всичко това - за извоювана територия в нарушение на всички строителни правила и осигуряването на и недопускането на български граждани на територии общински или държавни - доказва тезата, че Доган „управлява управляващите“ и е недосегаем. 

Пеевски е финансовият посредник, докато Доган е политическият посредник за кадруване и управление в страната. 

Аз съм убеден, че днес всички български власти – парламент, НСО, министър-председател, президент, са в паника от евентуално какво би могло да се случи в събота, ако гражданите по море тръгнат към този плаж – тази ивица, която е българска територия. В същност даже се опасявам в опазването на властта на Доган и, за да не го дразнят, да не загубят неговата подкрепа, евентуално да не се предприемат действия вътре в морето, за да не допуснат протестиращи да стигнат до тази ивица.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
уйчо (преди 4 години)
Рейтинг: 93940 | Одобрение: 1445
Не, с епоксидна смола, поръсена с едър пясъкУхилен
4
2
kris (преди 4 години)
Рейтинг: 357334 | Одобрение: 59154
И дръжките на знамената да са обилно намазани със свинска мас.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
0
0
уйчо (преди 4 години)
Рейтинг: 93940 | Одобрение: 1445
И всеки по едно знаме да носи!
1
0
chirak (преди 4 години)
Рейтинг: 16454 | Одобрение: 5124
На някой му трепери брадичката.
3
0
motoristka (преди 4 години)
Рейтинг: 77894 | Одобрение: 36434
Adolf, в този сайт пишем на български, ако не си забелязал!Пробвай пак!
Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното! :)
0
3
Adolf (преди 4 години)
Рейтинг: 134 | Одобрение: -16
Otkrai wreme dokaswame , ce sme pokorna raja i turskija bashibosuk i balgarskite predateli isdewatelstwat , pogaswat sakonite , kradat i sagrabwat kakwoto si poiskat bes nikakwi posledswija . Dokoga shte gi tarpim ?
lasarow
5
3
kris (преди 4 години)
Рейтинг: 357334 | Одобрение: 59154
Осман ага.....за всеки случай си пригответе по кило маджун за запушване, или кило свинска мас за разпускане .....по ваше желание......!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама