Операта и театърът във Варна изразяват почит към паметта на Мартин Чикалов

13.09.2018 / 12:49 1

Екипът на Театрално-музикален продуцентски център Варна скърби за своя скъп колега и приятел, талантливия балетен артист Мартин Чикалов, загинал трагично при пътен инцидент. Това написа във Фейсбук PR-а на театъра и операта във Варна Виолета Тончева.

В памет на Мартин с едноминутно мълчание преди премиерата на "Магьосническо езеро" започна новият сезон на Драматичен театър "Стоян Бъчваров". 
И Държавна опера Варна ще почете паметта му на 25 септември, когато в Летния театър ще се играе първият спектакъл за новия сезон, мюзикълът "Зоро", в който Мартин трябваше да танцува.

Завършил балетната паралелка на Музикалното училище 
"Добри Христов", Мартин Чикалов свързва успешния си творчески път най-напред с Бургаската опера, където като премиерсолист е изиграл главните роли в редица балетни спектакли. На варнрнската балетна сцена изпълнява ролите на Ханс в "Жизел", Принца в "Лешникотрошачката", танцува в "Дон Кихот", "Пепеляшка", "Кармен Денс", "Зле опазеното момиче" и във всички спектакли на Държавна опера Варна.

В балетната гала за Международния ден на балета през тази година той се открои с участието си в творба със съвременна хореография в партньорство със Силвия Христова. Интерпретацията им заслужи одобрението на европейската критика, в материал на Елена Хаберман за австрийското списание за опера и балет "Der neue Merker".

Изключителен професионалист, незаменим колега и прекрасен приятел, Мартин вече не е сред нас.

Но ние ще усещаме присъствието му в светлия спомен за него.

Почивай в мир, Марти!

 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама