Орбан е най-харесван в България от цяла Европа

05.06.2023 / 16:40 3

Булфото

Либералната демокрация, в която живее най-развитата част от човечеството, е неразбираема и по-важното нежелана от масата от българите.

Плодовете на демокрацията като развитието на икономиката, технологиите, свободното пътуване, избор на образование и работа, свобадата на словото и човешките права се приемат като дадености, които просто се консумират, а не като резултат от ценностите й, които трябва да се отстояват.

Илюзията за Спасител, Силна ръка, Бащица, който да оправи всичко, без да се налага да станеш от дивана дори се засилва, което пък храни политици популисти, обещаващи лесни решения.

Симпатиите на много българи към автократи като Владимир Путин, и "нелиберални лидери" от различен калибър се виждат в отношението им към Виктор Орбан. В България харесват унгарския лидер повече, отколкото самите унгарци, показва изследване на института GLOBSEC, предаде "Дневник".

В Унгария правителството на Орбан е одобрявано от 39% - рязък спад след 55% през април 2022 г., когато бяха парламентарните избори, спечелени след месеци на щедри финансови трансфери от държавата и ангажименти за социални помощи.

Тази "икона" на нелиберализма не е особено популярна в Централна и Източна Европа - средно 31% имат положително отношение към него, а там, където го харесват, има отчетливо проруски възгледи и ниско доверие към собственото правителство.

В България Орбан е одобряван почти от половината българи, което е абсолютен рекорд в Европа.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
zaza (преди 10 месеца)
Рейтинг: 11801 | Одобрение: 2991
Не разбрах- що го обявяват за проруски!Той си е точно проУнгарски, боготворят си го унгарците, не руснаците! "има нещо гнило в ЕС" ! 
Изключете телевизорите! Пречат на мисленето!
4
2
Марио (преди 10 месеца)
Рейтинг: 18668 | Одобрение: 3588
Всичкит останали, ашладисани.Ангелче
2
0
kjk (преди 10 месеца)
Рейтинг: 36321 | Одобрение: 4106
Ами нормално като го сравняват с нашите измекяри!!!8-)

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама