Организатор на „София прайд”: Охраната е голяма, защото това е цената на хомофобията в България

09.06.2018 / 10:11 12

„Охраната на „София прайд” е голяма, защото това е цената на хомофобията в България”, заяви Симеон Василев, съорганизатор на шествието за равни права на ЛГБТИ общността и изпълнителен директор на Фондация „Глас”.

В студиото на „Тази събота”  по Бтв двамата със Стефан Павлов от младежкото ВМРО обсъдиха полярните мнения за „София прайд”.

„Имаме събитие, което се охранява от 1200 полицаи, които показват, че има някакви незаконни действия. Това е против гражданската общност”, твърди Павлов.

Василев пък от своя страна е категоричен, че ако в столицата нямаше три контрашествия насрочени за днес, охрана нямаше да се налага.

„Охраната на футболни агитки и концерти на „Орлов мост” също е много голяма. Охраната може да бъде и много по-голяма, защото това е цената на събитията срещу нас”, посочи Василев.

„Ние сме ограничени за над 300 права от българското законодателство. Аз бих се радвал един ден да няма парад, това ще значи, че ние сме постигнали диалог”, допълва Василев.

 

 

На свой ред Павлов коментира, че не е хомофоб и подкрепя равенството и любовта между хората, но според българското законодателство именно традиционното българско християнско семейство, каквото е по конституция, е в основата на страната ни.

„Това са и нашите ценности. Ние вярваме в българското семейство, искаме да го запазим. Искаме браковете ни да бъдат признати. Не вярвам, че ще настъпи Армагедон след като бъдат легализирани”, коментира още Василев.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
9
1
Yann (преди 11 месеца)
Рейтинг: 30396 | Одобрение: 13471
@БАЙ ХОЙ: Абослютно си прав! И един стар виц: Сър Джон към своя гувернант: - Каква е тя врява отвън? - Гей парад сър. - И какво искат? - Да правят еднополова любов сър. - И кой им забранява? - Никой сър. - Тогава защо е тази врява? - Педераси сър, педераси.
НЕ на Истанбулската Конвенция! Слабите се стремят към ред. Силните владеят хаоса.
12
5
kris (преди 11 месеца)
Рейтинг: 151161 | Одобрение: 59016
Този защо не си смени името на Фондацията от ГЛАС, на СЪЕДИНИТЕЛИ.....?? Долни леви педали......!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама