Ориз с крема сирене, кашкавал и зеленчуци на фурна
08.08.2016 / 11:28 1
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши ориз
- 100 грама крема сирене
- 100 грама заквасена сметана или кисело мляко
- 75 грама кашкавал
- 1/2 малка глава лук
- 2 скилидки чесън
- 2 чаени чаши микс от нарязани пресни зеленчуци (моркови, тиквички, зелен фасул, чушки)
- магданоз на вкус
- 2 супени лъжици олио
- сол и смлян черен пипер на вкус
Нарежете на малки кубчета зеленчуците, лука и чесъна - на ситно, кашкавала настържете.
Сгорещете олиото и в него изпържете до златисто лука и чесъна. След това прибавете зеленчуците, подправете със соли и смлян черен пипер на вкус и разбъркайте.
Затворете съда с капак и оставете продуктите да се задушават на среден огън, докато омекнат, като разбърквате периодично. Ако е необходимо, налейте малко вада.
Към края на приготвянето сложете нарязан пресен магданоз на вкус и разбъркайте.
Сварете ориза до готовност и го прехвърлете в купа. Прибавете зеленчуците, крема сиренето, сметаната. Разпределете сместа в тава, поръсете с настърган кашкавал и запечете ястието в предварително загрята фурна, докато покритието се разтопи.
Добър апетит!
Източник: framar.bg
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!